Katil Altun, katliamdan önce lüks otellerde kalmış

Dedeoğulları Ailesi'ni katleden Mehmet Altun'un, katliamdan önce işsiz olmasına rağmen lüks otellerde kaldığı ortaya çıktı.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Dedeoğulları Ailesi'ni katleden Mehmet Altun ile Çalık ve Keleş aile fertlerinin yargılandığı davanın ilk duruşması, Konya 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmada, davada tek tutuklu katil zanlısı Mehmet Altun, bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) ile tutuksuz 10 sanıktan 5’i hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Ali Keleş ve Lütfi Keleş, Dedeoğullarına 12 Mayıs’da saldırdıkları için tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS’le bağlandı.
Duruşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Mahmut Toğrul, Abdullah Koç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrukulu, Levent Gök, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu avukatları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Ankara, Diyarbakır, Van ve Mardin, Şırnak, Urfa ve Batman baro başkanları ve temsilcileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) temsilcileri ile Konya il ve ilçelerinde çok sayıda kişi katıldı. Davaya gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi
İddia makamının iddianamenin özetini okumasının ardından fail Altun’un ifadesinin alınmasına geçildi.
Mahkemenin ifade almadan sorguya geçmesine avukatlar itiraz etti. Söz alan Dedeoğulları avukatlarından Ali Bozan, “İfade alınmadan soru soruyorsunuz. Bu durumda yoruma dayalı beyanlar oluyor" dedi.
Avukatların itirazı üzerine fail Altun’un ifadesi baştan alındı.
Altun, katliam öncesi Eskişehir, İstanbul, Bursa ve Ankara’ya gittiğini söyledi. Mahkemenin, “İşin yok, neden oralara gittin” sorusuna Altun, “Kafamı toparlamak için gittim" yanıtını verdi.
Fail Altun’a tepki gösterenler salondan çıkarıldı.

TELEFONU RESETLEMİŞ, LÜKS OTELLERDE KALMIŞ

Avukatların, “Olay sonrası neden telefonunu resetledin” sorusuna Altun, “Telefonum kaybolur, ne olur ne olmaz diye resetledim" diye yanıt verdi.
“Sürekli arabanda benzin taşıyor musun benzini neden aldın“ sorusuna Altun” “bilmiyorum” yanıtını verdi.
Avukat Ali Bozan, fail Altun’un katliam öncesi gittiği 4 ilde kaldığı otellerin isimlerini sayarak, “İstanbul’da Hilton’da, Eskişehir’de Rixsos gibi lüks otellerde kalmışsın. Ücretini kim ödedi, nasıl ödedin” sorusuna Altun, otellerde kaç gün kaldığını hatırlamadığını ama ücretlerini kendisinin ödediğini ileri sürdü. Altun, otel ücretini nakit mi kartla mı ödediğini ise tam olarak hatırlamadığını söyledi. Avukatların, “Bu lüks otellerde daha önce kaldın mı” sorusuna Altun, önce “Kalmadım” dedi, ardından “Hatırlamıyorum” şeklinde değiştirdi.
Ardından duruşmaya SEGBİS’le bağlanan sanık Ali Keleş ve Lütfi Keleş ifade verdi.
Ardından duruşma salonunda bulunan sanık Veli Keleş’in sorgusuna geçildi.
Duruşmaya bir buçuk saat ara verildi.