Katledilen Çakan için 'Zimanê Kurdî'yi seslendirdiler

HDP, Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için katledilmesini protesto etti, bina önünde 'Zimanê Kurdî' ezgisini seslendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü ve Gençlik Meclisi, Kürtçe müzik dinlediği için katledilen Barış Çakan için 'Zimanê Kurdî' ezgisini söyledi.

HDP İl Örgütü önünde yapılmak istenen eylem polis tarafından salgın bahane gösterilerek engellenmek istendi. Polis, zırhlı araç ve çevik kuvvetle binanın girişi ile çevresini ablukaya aldı. Polisin tüm engellemelerine rağmen partililer, bina girişinde Çakan'ın katledilmesini protesto etti.

"Halklar coğrafyası Ortadoğu'da ırkçılığa izin vermeyeceğiz" pankartını ve Çakan'ın fotoğraflarını taşıyan partililer, polisin ablukası altında basın açıklaması yaptı. HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Enver Güler, yaşanan cinayetin devletin Kürt halkı ve dili üzerindeki asimilasyon politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi. Güler, Kürt halkı ve dili üzerindeki kirli politikaların son bulmasını istedi.

Yaşananların münferit bir cinayet olmadığını ifade eden HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, bu cinayetin; ırkçılığın, faşizmin ve milliyetçiliğin yansıması olduğunu dile getirdi. Karakış, iktidarın söylem ve politikalarının bu tür olaylara sebep olduğunu dile getirdi.

Basın açıklaması, Aram Tigran’ın 'Zimanê Kurdî' eserinin seslendirilmesiyle sona erdi.