Katledilen tutsak Sevinç toprağa verildi

Cezaevinde katledilen Mehmet Sevinç’in cenazesi, polisin tüm engellemelerine rağmen son yolculuğuna uğurlandı.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve 3 Nisan’da katledilen tutsak Mehmet Sevinç’in (63) cenazesi, Gebze’ye bağlı Balçık Mezarlığında defnedildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Darıca, Gebze, Tuzla, Çayırova, Kartal ve Pendik ilçe örgütleri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (MA TUHAY-DER) üye ve yöneticileri, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri ile çok sayıda kişi cenazeye katıldı.

POLİS DEFNİ DE ENGELLEDİ

Defin öncesinde de engellemelerine devam eden polis, bu kez cenazenin Darıca’da bulunan Nene Hatun Mezarlığı’nda defnedilmesine engel oldu. Mezarlıkta bulunan ağaçların mezardan dolayı zarar göreceğini iddia eden polis, cenazenin Balçık Mezarlığı’nda defnedilmesini istedi. Ailenin tüm itirazına rağmen cenaze Balçık Mezarlığı’na götürüldü.
Cenaze getirilmeden mezarlığı ablukaya alan polis, gazetecileri mezarlığa almayarak, görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı.
Polisin tüm engellemelerine rağmen Sevinç’in cenazesi, kitlesel bir şekilde “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları eşliğinde defnedildi.
Sevinç ailesi, taziyeleri Piri Reis Mahallesi’nde kabul edecek.