Katliam öncesi Altun’dan Fransa’ya üstü kapalı tehdit

20 Aralık günü Fransa ile ilişkiler konulu bir panelde konuşan Türk devletinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un üstü kapalı biçimde Fransa’ya tehditler savurduğu ortaya çıktı.

23 Aralık 20222 günü Fransa’nın başkenti Paris’te AKP-MHP iktidarının organizesiyle Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleşen ve üç Kürt aktivistin şehit düşmesiyle sonuçlanan katliamdan üç gün önce Erdoğan rejiminin sözcüsü Fahrettin Altun’un Fransa’yı hedef alan sözleri dikkat çekti.

Ankara’da 20 Aralık günü düzenlenen “Türkiye-Fransa İlişkileri: Fırsatlar ve Meydan Okumalar” isimli panelde konuşan Altun, Avrupa Birliği’nin PKK’yi “Terörist Örgütler Listesi”ne aldığını hatırlatarak şu taleplerde bulundu: “Ancak üzülerek görüyoruz ki Fransa’da PKK mensupları varlık gösterebilmektedir. Türkiye tüm NATO müttefiklerinden olduğu gibi Fransa’dan da terör örgütü PKK’nın ve uzantılarının ülkesindeki tüm faaliyetlerine son vermesini beklemektedir.”

FRANSA’YA, ‘SİZ DE ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ’ TEHDİTİ

Özellikle Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal planları için destek isteyen Altun “kendi imkanlarımızla mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek üstü kapalı biçimde Fransa’yı tehdit etti. AKP-MHP iktidarının “Propaganda bakanı” olarak bilinen Altun, o konuşmasında şu ifadelerle Fransa’yı hedef aldı:

“Batı’daki Türkiye düşmanı lobilerin ya da PKK/YPG ve FETÖ gibi terör örgütlerinin uzantılarının dezenformasyon kampanyaları da iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Fransa’ya da zarar verme potansiyeline haiz hususlardır. Dolayısıyla Türkiye-Fransa ilişkileri, terör örgütlerini ya da Türkiye karşıtı lobileri memnun eden ucuz ve kısa vadeli siyasi hesaplara kurban edilmemelidir. Fakat Türkiye hak ettiği desteği alamamaktadır. Hal böyle olunca biz kendi milli güvenliğimizin gerekliliklerini yerine getirmeye ve terörle mücadeleyi bütün imkanlarımızla sürdürme noktasındaki kararlılığımızı devam ettireceğiz.”