KCDK-E: Önder Apo ve Kürt halkının doğum günü kutlu olsun

Kürt Halk Önderi'nin doğum gününü kutlayan KCDK-E, 4 Nisan'ın Abdullah Öcalan'ın ve Kürt halkının doğum günü olduğuna dikkat çekti.

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, "Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü felsefesinin mimarı, Kürt özgürlük mücadelesinin iradesi Önder Apo, 4 Nisan’da 73. yaş gününe giriyor" denilerek, şunlar ifade edildi:

'HALKLARIN VE KADINLARIN UYANIŞ GÜNÜDÜR'

"Tabii ki biz bunu bilinen sistem anlamında bir doğum günü olarak kutlamıyoruz, Önder Apo 'Ben üçüncü doğuşumu gerçekleştirdim' demişti. 4 Nisan Kürt halkının dirilişi ve direnişi temelinde Önder Apo’nun özgürlüğüne vesile edilmelidir.

Önder Apo gerçekliği aynı zamanda tüm insanlık değerlerinin hakikatidir. Bu yüzden onun doğum günü de Kürt halkı için kutsal günlerden biri olarak görülmekte ve kutlanmaktadır.

Önder Apo 2014 yılında verdiği bir mesajda bugüne ilişkin şu sözleri sarf eder: 'Sevgili Kürdistan halkı 4 Nisan’ı benim kişisel doğum günümden çok bir halkın yeniden doğuşu olarak anlamlandıran, özgürlük hayallerini şahsımda birleştirip, Amara’ya yürüyen bütün yoldaşlarımı, gençleri, kadınları saygıyla selamlıyorum. 40 yıl önce, Kürdistan sömürgedir, diyerek başladığımız özgürlük mücadelemiz, artık sizlerin fedakârlığı, tartışılmaz değerlerimizin emeği ve tüm kurumlarımızın kararlı mücadelesiyle öz yönetimsel yaşamın eşiğine gelmiştir.'

Önder Apo, uluslararası komployu, tecridi tarihsel ve toplumsal olarak büyük doğuşa dönüştürdü. Toplumu ve kadını yeniden yorumlayarak Özgürlük Hareketine yeni bir mücadele perspektifi oluşturdu. 

Önder Apo’nun doğum günü halkların ve kadınların özgürlüğe yeniden uyanışına dönüşmüştür. Bu gerçeklikle özgürlük yürüyüşüne, özgürlük değerlerine olan inanç ve kararlılıkla özgür ülkede ve özgür topraklarda buluşma amacıyla mücadeleyi yükseltme günü olarak görmeliyiz.

Bu nedenle Önder Apo toplumla doğayı birleştirmek için herkesi ağaçlar dikmeye yöneltir. Önder Apo’nun doğum gününü aynı zamanda doğanın ve özgürlüğün yeniden doğuşu olarak görerek halkımızın doğum gününü kutluyoruz.

KCDK-E olarak halkımızı 4 Nisan’da 'Önder Apo’ya özgürlük' şiarını sahiplenmeye, 'Rojbuna te pîroz be ey Serok Apo' sloganı ile kutlamaya çağırıyoruz."