KCDK-E herkesi yarın Paris’teki eyleme çağırdı

Paris’te üç Kürt’ün katledilmesinin ardından KCDK-E, tüm Kürtleri yarın Paris’te gerçekleştirilecek olan protesto eylemine çağırdı.

Yarın saat 12’de Paris’te gerçekleştirilecek olan protesto eylemi öncesinde bir açıklama yapan KCDK-E, tüm Kürtleri bu eyleme katılmaya çağırdı.

Paris’te bugün gerçekleşen katliamın Türk devletinin Kurdistan’da Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği katliamların bir devamı olduğunun kaydedildiği açıklamada Türk devletinin Kurdistan’da yürüttüğü kirli savaşı yurtdışına taşıyarak kirli yöntemlerle soykırım stratejisini sürdürdüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada Fransa devletinin katliamın suç ortağı olduğuna da vurgu yapılarak Paris’te 2013 yılında Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın katledilmesinin tam olarak aydınlatılmamasının katliamcılar cesaretlendirdiği de belirtildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Kürt halkına karşı sürdürülen topyekûn soykırım saldırılarının bir parçası olan bu katliam bir kez daha başta Fransa hükümetinin olmak üzere tüm Avrupa ülkeler ve kurumlarının Türk devletinin katliam politikalarına karşı tavır almadıklarında DAİŞ tarzı yöntemlerle bu kirli siyaseti sürdüreceklerini bilmelidirler. Kürt halkının bu saldırı ve katliamlara karşı öfkesi büyümüştür. 

Saldırı nereden gelirse gelsin bunun planlayıcısı ve uygulayıcısının diktatör Erdoğan rejimi olduğunu bilerek gereği yapılmalıdır. Türk devletinin Kürt halkını hedefe koyan katliamı planlarının bugün Paris üzerinden gerçekleşmiş olması çeşitli ülkelerin Kürt soykırımı karşısında takındıkları iki yüzlü tutumdan bağımsız değildir. 

Bu vesileyle KCDK-E olarak tüm Avrupa ülkelerini  Kurdistanlıları, dostlarını, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi  faşist Türk devletinin terör saldırılarına karşı Kürdistan halkı ile birlikte mücadeleyi yükseltmek üzere 24 Aralık saat 12.00’de Place de la République’de gerçekleşecek Avrupa merkezi protesto yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. 

Başta Fransa olmak üzere devlet çıkarlarına Kürtleri kurban edemeyeceklerini bilmelidirler. Zira Kürtlerin yaşam felsefesi ‘direnmek yaşamaktır’!”