KCK’den Filipinler Komünist Partisi lideri Sison için mesaj

KCK, Filipinler Komünist Partisi Merkez Komite başkanı Jose Maria Sison’un vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Güneydoğu Asya’daki en etkin Kürt dostu siyasetçilerden biri olan Sison, 19 Aralık günü Hollanda’nın Utrecht şehrinde tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.

KCK Yürütme Konseyi, Sison’un vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı. KCK’nin mesajı şöyle:

“Dostumuz Filipinler Komünist Partisi (CPP) kurucu başkanı Jose Maria Sison’un hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu acı haber Filipinler Komünist Partisi üye ve taraftarlarını, Başkan Sison’un sevenlerini, yoldaşlarını ve Filipin halkını derinden etkilediği gibi, dostları olan bizleri de acı ve üzüntü içinde bıraktı.

Başkan Jose Maria Sison, tüm yaşamı boyunca Filipinler halkının devrim ve sosyalizm mücadelesinde yer aldı. O hep en ön saflarda yer alan bir devrimciydi. O hem eylemciydi hem devrim teorisyeniydi. Yoldaş Sison’un Ferdinand Marcos diktatörlüğüne karşı verdiği mücadele dillere destandır. Marcos diktatörlüğüne karşı verdiği mücadele nedeniyle uzun yıllar cezaevinde kaldı. Cezaevinde de mücadelesini yürüttü, yazı ve düşünceleriyle devrime ve devrimci güçlere önderlik yaptı. Başkan Sison’un mücadelesi Filipinler ülkesiyle sınırlı değildi. Bir anti emperyalist olarak dünya devrim hareketleriyle ortaklaştı ve mücadelesini uluslararası alanda da sürdürdü.

 

Başkan Jose Maria Sison, aynı zamanda bir Kürt dostuydu. Kürdistan halkının özgürlük mücadelesi ile hep dayanışma içinde oldu. Önderimiz Abdullah Öcalan için yürütülen özgürlük kampanyasına fiili olarak katıldı ve uluslararası alanda kampanyanın daha güçlü yürütülmesi için çaba içinde oldu. Başkan Sison’un vefatı bizleri de derinden etkiledi. Kürdistan halkı ve Kürdistan özgürlük hareketi büyük bir dostunu kaybetmenin üzüntüsü içindedir.

Başkan Sison, Filipin ve Kürdistan halkları arasında büyük bir dostluk köprüsüydü. Dostları olarak bizler ve Başkan Sison’nun Yoldaşları, bu dostluk köprüsünü daha da geliştirme göreviyle karşı karşıyayız. Bu konuda Başkan Sison’un bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak onun anısına layık olmaya kararlıyız.

Bu vesile ile başta Başkan Jose Maria Sison’un değerli ailesine, yoldaşlarına, dostlarına, Filipinler Komünist Partisi yönetici ve üyelerine, Filipinler halkına ve dünya devrim hareketlerine baş sağlığı diliyor ve Yoldaş Sison’un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”