KCK’den Hristiyan alemine Noel mesajı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Kurdistanlı Hristiyan halkların ve tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramını kutladı.

Komite adına yayınlanan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: “Kurdistanlı Hristiyan halkların ve tüm Hristiyan aleminin Noel bayramını kutluyoruz.  Dünyamız Noel bayramından günler sonra yeni bir miladi yıla girecektir. Bu vesileyle başta Kurdistanlıların olmak üzere tüm insanlığın yeni miladi yılı kutlu olsun diyoruz. Yeni yılın tüm halklara barış, adalet ve eşitlik getirmesini diliyoruz; demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle dolu geçmesini temenni ediyoruz. Bu yılki Noel bayramını, 2023’ü çok temel insanlık sorunlarının çözüldüğü yıl yapmaya vesile edelim diyoruz.

Kapitalist modernite güçleri 2022’de de dünya gezegenimizin ekolojik dengesini bozan, insanlık değerlerini tüketen saldırılarını ve tehditlerini sürdürdü; halklar da büyük toplumsal, siyasal ve ekolojik sorunlara çare bulma arayış ve mücadelesini daha da büyüttü.

2022’de vicdan, ahlak ve hukuk TC’nin Kürt soykırım savaşında kullandığı kimyasal ve taktik nükleer silahlara karşı sessiz kalınarak bir kez daha yok edildi; Rusya-Ukrayna savaşı Ukrayna halkının mültecileştirilmesi ve coğrafyasının büyük tahribatıyla yeni insanlık sorunlarına yol açtı. Faşist TC, Kuzey-Doğu Suriye'de halkı yıldıracak, yerinden yurdundan edecek saldırılarını artırmıştır. TC İmralı tecrit sistemi saldırısı bu devletin hiçbir ahlaki ve hukuki yasayı tanımadığını defalarca kanıtlamıştır. TC’nin Kürt soykırım ve katliam saldırıları, Avrupa Konseyi kurumu CPT’nin kendi hukukunu işletmemesinde de görüldüğü gibi AB gözetiminde, desteğinde sürdürülmektedir. AB’nin Ukrayna devletine desteği ise Ukrayna halkının yaşadığı mağduriyetin önünü alamamaktadır. Çünkü AB ne hukukuna ne de temsil ettiğini iddia ettiği demokratik kriterlere göre adil hareket etmemektedir. Dünyamız 2022 senesini Kurdistan ve Ukrayna’daki savaş, ölüm, yıkım ve trajediler yanında insanlık onurunu yücelten direnişle tamamlamak üzeredir.

Böyle bir ortamda bayram kutlamak, toplumsal kutsalları hatırlamak, ancak bugünleri insanlığın yaşadığı sorunları çözmeye vesile edebilirsek anlamlı olur. Hareket olarak yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle çözüleceğine inanıyoruz.  Bu inançla Noel bayramının ve yeni miladi yılın da insanlığın gelecek yıllarını daha özgür, demokratik ve ekolojik bir yaşama vesile olmasını diliyoruz. 2023’te Kurdistan'da ve dünyanın her yerindeki sömürgeci, soykırımcı faşist hükümet ve devletlere karşı halkları daha örgütlü mücadele vermeye çağırıyoruz. Yeni yılda halklar olarak bir birimizle her zamandan çok daha fazla destek ve dayanışma içinde olalım diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha başta Kurdistanlı Asuri, Süryani, Keldani ve Ermeni halkların olmak üzere tüm Hristiyanların Noel bayramlarını kutluyoruz; bu Noel’in ve yeni miladi yılın halkların umut ve beklentilerinin gerçekleştiği yıl olmasını diliyoruz."