Keyfi bahanelerle tahliyesi engellendi!

Tutsak Hasan Çelik, cezası bitmesine rağmen "banyo yapmadığı ve personelle geçinemediği" iddialarıyla tahliye edilmiyor.

Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik’in 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmesiyle cezası biten tutsakların tahliyeleri ilginç bahanelerle engelleniyor. Bu tutsaklardan biri de Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Hasan Çelik.

12 yıl 6 aylık hapis cezası nedeniyle yaklaşık 10 yıldır tutsak bulunan Çelik, cezasını 25 Aralık 2021'de tamamlamasına rağmen cezaevi idaresince yapılan değerlendirmede, tahliyesi "banyo yapmadığı ve personelle geçinemediği" gerekçesiyle 3 ay ertelendi.

Çelik, haftalık telefon görüşmesinde ablası Rojwer Çelik'e şunları aktardı:

"Keyfi olarak tahliyem yapılmıyor. Mantıkdışı gerekçelerle tahliyem engelleniyor. Ben banyo yapıyorum, yapmama gibi bir şansım yok. Cezaevi personeli ile anlaşamadığım iddia ediliyor. Zaten havalandırmaya bile çıkaramıyoruz. Personeli bile görmüyorum. Gerekirse cezaevi içerisindeki kamera kayıtlarına baksınlar. Tahliyemin engellenmesi bir hak ihlalidir."