Kobanê Davası: 'Tanık' bile bilmiyor

Kobanê Davası’nda dinlenen tanık Kerem Gökalp, tutsak siyasetçileri Kandil’de görmediğini belirtti.

22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 11’inci duruşması 6’ncı gününde Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüyor.

Duruşma tanık Kerem Gökalp’in beyanlarıyla sürdü.

Gökalp, Kamuran Yüksek’i fiziken hiç görmediğini belirterek, “Kamuran Yüksek’i görmüş değilim" dedi.

Tanık Gökalp, emniyet ifadesinin kendisine ait olup olmadığının sorulması üzerine “Evet, bana ait’ yanıtını verdi.

Yine mahkemenin “Açıklamanın yapıldığı gün Türkiye’de HDP MYK toplantısı vardı. Bunun hakkında bilginiz var mı” sorusuna Gökalp, “Hayır, bilmiyorum" diye yanıt verdi.

Mahkeme başkanının, “Basın propaganda alanında çalıştığınızı söylediniz. 2014’te Türkiye’de sahte belge üretildiğine dair bilgiler vardı. Türkiye’nin DAİŞ’in yardım ettiğine dair bir şey vardı. Örgütün sahte belge üretme gibi bir alanı var mıdır” sorusuna Gökalp, “Hayır yoktu. O haberleri ben de TV’den gördüm. Örgütün öyle sahte belge üretme gibi bir durumu veya çalışması yok. Örgütün propaganda çalışmaları vardı" dedi.

Mahkeme başkanının ısrarla iddianamede yer alan siyasetçilerin isimlerini okuyarak “Bunlar var mıydı örgütün eğitim kampında" sorusuna salonda bulunan avukatlar tepki gösterdi. Tanık Gökalp, “Saydıklarınızdan kimse yoktu" dedi.

Kandıra’dan SEGBİS ile bağlanan siyasetçilerin ses sisteminde yaşanan teknik arıza nedeniyle duruşmaya kısa bir ara verildi.

Avukatların söz talep etmesi üzerine talebi karşılamayan mahkeme, duruşmaya ara verdi.

Duruşma tanığa yöneltilen sorularla devam ediyor.