Kobanê: Saldırılar artarsa cevap veririz

QSD Eyn Îsa komutanlarından Erdal Kobanê, Türk devletinin mutabakatlara riayet etmeyip saldırılarını arttırdığını; Rusya ve rejimin de sessiz kaldığını belirterek, “Saldırılar devam ederse meşru savunmamızı yapacağız” dedi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Özellikle Eyn İsa, Girê Spî’nin batısındaki köyler ve M4 yolu üzerindeki saldırıları her geçen gün artıyor. Girê Spî gibi işgal alanlarındaki sevkiyatlarını, sınır hatlarında ise askeri barınaklarının sayılarını arttırıyor.

Eyn Îsa komutanlarından Erdal Kobanê, Türk devletinin artan saldırılarını değerlendirdi. Türk devletinin ateşkes mutabakatına göre hareket etmediğini ve her geçen gün saldırılarını arttırdığını belirten Erdal Kobanê, meşru savunma haklarını kullanacaklarını ifade etti. Sınır hattında hareketliliğe dikkat çeken Kobanê, “Sınır hatlarında yeni askeri üsler kuruyorlar. Türk devleti, 5-6’ya yakın yeni askeri üs kurmuş durumda. Takip ettiğimiz kadarıyla bu alanlar üzerinde havadan ve karadan saldırılarını attırmaya çalışıyor” dedi.

M4, Ebû Sira ile Eyn İsa arasındaki alanın en fazla saldırıya uğradığını; Hoşan, Dibis ve Xalîdiyê köylerini daha çok bombaladığını aktaran Kobanê, şöyle devam etti: “Türk devleti ve çetelerinin sızma girişimleri oldu ve bunlara karşılık verildi. Köyleri bombalıyor. M4 yolu üzerindeki sivil arabaların gidişlerinin durdurulması için suikastlar yapılıyor. Türk devletinin bu son ayda tekrardan bu toprakları işgal etme çabası var. QSD olarak bizim bu toprakları ve halkı koruma gücümüz ve hazırlıklarımız da var.”

RUSYA VE REJİM SESİZ KALIYOR

QSD’nin varılan mutabakata riayet ettiğini ama Türk devletinin bunu da çiğnediğini kaydeden Kobanê, “Rusya ve Rejimin burada bulunmalarının nedeni Türk devletinin saldırılarının önünü almaktır. Gördüğümüz kadarıyla ne Rusya ne de Suriye rejimi bu rolünü oynuyor. Hatta rejimin bulunduğu alanlara saldırı olduğunda ve askerleri yaralandığın da buna karşılık verilmiyor. Türk devleti, yapılan bu saldırılardan çeteleri sorumlu gösteriyor ama Rusya da en bizim kadar biliyor ki; tüm saldırılar Türklerin tarafından geliyor. Yine, atış yapan tüm havan ve toplar Türk devletinindir. Şimdi bir anlaşma var ve biz bu anlaşmaya göre hareket ediyoruz ama üzerimize saldırı olursa sonuna kadar bu toprakları ve halkımızı koruyacağız” şeklinde konuştu.