KODAR katledilen 4 çevreciyi andı

KODAR Ekoloji Komitesi, Merivan'da katledilen 4 çevrecinin ailesine başsağlığı diledi.

İran güçlerinin Rojhilat'ın Merivan kentine attığı top atışları sonucunda ormanlık alanda yangını söndürmek için olay yerine giden Merivan Dağı Sewz (Yeşiller) Meclisi üyesi 4 çevreci katledildi.

Doğu Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Hareketi (KODAR) Ekoloji Komitesi, Merivan'da çıkan yangın ve 4 çevrecinin katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

KODAR Ekoloji Komitesi yaptığı yazılı açıklamayla, yaşamını yitiren 4 çevrecinin ailesine başsağlığı dileyerek, Dersim ve Merivan'da çıkan yangınların Kürdistan işgalcilerinin ortak bir planı olduğuna dikkat çekti.

KODAR Ekoloji Komitesi, açıklamada şunlara yer verdi: "Dersim ve Merivan'da çıkan yangınlarla Kürdistan işgalcilerinin gerçek yüzleri ortaya çıktı. Sonuçlar ağır olsa da Kürdistan halkına ve çevrecilerine büyük sorumluluklar düşüyor. Kürdistan’daki çevreciler ormanları kendilerinden bir parça olarak görüyorlar. Şerif Bacwer ve arkadaşları bu nedenle yaşamlarını yitirdiler. Bu değerli arkadaşlarımız, ateşin sönmesi için hayatlarını tehlikeye attılar. Bizim suçlulara karşı en iyi intikamımız arkadaşlarımızın yolundan gitmek ve mücadelelerine devam etmek olacak."