Konya katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Bir ırkçı tarafından Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesi bireyleri, 14 Aralık’ta görülecek dava öncesi mezarları başında anıldı.

Dedeoğulları ailesinin 7 bireyi, birçok kez ırkçıların hedefi olduktan sonra 12 Mayıs 2020’de Mehmet Altun isimli ırkçı tarafından katledilmişti.

Kasım ayı başında Mehmet Altun hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen iddianame kabul edilirken, tutuklu 13 kişiden 5'i ise serbest bırakılmıştı.

Irkçı saldırıya ilişkin dava 14 Aralık günü Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Dava öncesi katliamda yaşamını yitirenler mezarları başında anıldı. Anmaya Dedeoğulları ailesinin yakınları ve avukatları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya il yöneticileri katıldı.

Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut anma sırasında adaletin tesis edilmesi için yarın ilk duruşmada olacaklarını ifade etti.

Karabulut, “Elimizden geleni yapacağız ve katliamın önünde arkasında kim varsa hepsinden hesap soracağız” dedi.

Yetkililerin Dedeoğullarını korumadığı tepkisinde bulunan Karabulut, “Korumadılar. Canlarını ucuz görüp böyle davrandılar. Ama artık böyle olmayacak. Ucu nereye giderse gitsin hesap sormaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.