Kürt Parlamenterlerden İran Parlamentosuna Kolberler için Önerge!

İran’ın sınır ticareti ve kolberliği yasaklamasına karşı başlatılan boykota Rojhilatlı parlamenterlerden destek geldi. Parlamenterler, önerge sunarak, "Talepler yerine getirilmezse istifa edeceğiz" dedi.

Rojhilat’ın Bane ve Ciwanro kentinde İran’ın sınır ticareti ve kolberliği yasaklamasıyla başlayan ve daha sonra birçok kente yayılan esnaf ve tüccar boykotu 22. gününe girdi. Boykota Rojhilatlı parlamenterlerden de destek geldi. Iran Parlamentosu'ndaki 15 Kürt milletvekili dün Parlamentoya konuya ilişkin bir önerge sundu. Parlamenterler, taleplerin yerine getirilmemesi durumunda toplu istifa edeceklerini açıkladı.

RUHANİ PARLAMENTOYA DAVET EDİLDİ

Parlamentoda önergeye ilişkin bir basın açıklaması yapan Mahabad Milletvekili Mahmud Salihi, Rojhilat'ta yaklaşık 7 milyon kişinin sınır ticareti ve kolbercilikle gelir elde ederek yaşamlarını sürdürebildiklerini söyledi. Salihi, “Kolberlere konulan engellemeler ve sınır ticaretinin durdurulması halkımızı geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapması için Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi Parlamentoya davet ettiklerini ifade eden Salihi, taleplerin yerine getirilmemesi durumunda istifa edeceklerini duyurdu.