Maoist Komünist Parti: 17’ler Muharebesi bitmedi

Şehadet yıl dönümlerinde yoldaşlarını anan Maoist Komünist Parti, "17’ler Muharebesi bitmedi, kavga sürüyor" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite/Siyasi Büro tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ölümsüzlüklerinin yıl dönümünde, Cafer Cangöz ve Aydın Hanbayat yoldaşlar şahsında, başta 17’ler olmak üzere, Partimizin ölümsüzler ordusunun anıları önünde eğiliyor, mücadele ideallerine bağlılığımızı beyanla sürdürüyoruz" denildi.

Açıklamada, "Her kesiti onmaz acı ve ağır bedellerle göğüslenip, devrim kahramanı ölümsüz yoldaşlarımızın sarsılmaz irade ve eğilmez duruşlarıyla omuzlanan bu kararlı tarih, yüzlerce yoldaşımızın kanı ve canı pahasına verilen mücadelelerde yaratılan kalıcı değer, büyük birikim ve zengin kazanımlarıyla devasa bir devrimci mirastır. Bu mirası kuşanıyor, 17’lerin devrimci muharebesini sürdürüyoruz" diye belirtildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi: "Partimizin genel sekreteri Cafer Cangöz, genel sekreter yardımcısı Aydın Hanbayat yoldaşlar başta olmak üzere, alanda bulunan Parti 1. Kongre önderliğimizin de içinde yer aldığı kadro ve üyelerimiz, gerilla gücümüz, düşmanın imha hedefiyle yürüttüğü stratejik faşist saldırıyla gerçekleştirdiği 17’ler katliamında ölümsüzleşti.

Partimiz, 17’lerden aldığı mücadele bayrağını tereddütsüzce taşıyıp üstüne zafer yazmaya kararlıdır. 17’lerin Munzur Muharebesinin bizlere öğrettiği ve devrettiği miras budur. Bu mirası kuşanıyor, 17’lerin devrimci muharebesini sürdürüyoruz."