Mehmet Sevinç'in cenazesi ailesine teslim edildi

Akhisar Cezaevi’nden geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Sevinç'in cenazesi yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulurken 3 Nisan günü geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede bu sabah yaşamını yitiren tutsak Mehmet Sevinç’in (63) cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirildi.

Burada yapılan otopsi işleminin ardından cenaze aileye teslim edildi. "Şehîd namirin", "Bimre edalet" sloganlarıyla cenazeyi teslim alan Sevinç'in çocukları, babalarının katledildiği söyledi.

Cenazeyi teslim almak için Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) temsilcileri de ATK önüne geldi.

KOCAELİ'DE DEFNEDİLECEK

Sevinç'in cenazesi İstanbul'a, oradan da Kocaeli'ye gönderilmek üzere Adnan Menderes Havalimanı’na doğru yola çıkarıldı.

Cenaze yarın Kocaeli Darıca Piri Reis Mahallesi'nde bulunan Piri Reis Camii’de kılınacak öğlen namazının ardından Darıca Nene Hatun Mezarlığı’nda defnedilecek.