Mersin'de siyasi soykırım protesto edildi

Yeşil Sol Parti ve HDP il örgütleri, Mersin merkezli siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il örgütleri, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanal medya paylaşımları iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında en az 24 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan eyleme Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ile Perihan Koca, HDP Mersin il eşbaşkanları, parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve siyasi parti temsilcisi destek verdi.

Açıklamayı okuyan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, AKP-MHP iktidarının her seçim sürecinde Kürtlere yönelik saldırıları alışkanlık haline getirdiğini söyledi.

'BU İKTİDARA SON VERMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ'

AKP iktidarının 22 yıllık karnesinin siyasi operasyonlarla dolu olduğunu ifade eden Kuş, "İktidarın öz güveni çöktü, geleceği belirleme konusunda hazırladığı planlar bozuldu. Bunu başaran güç biziz, parti fikriyatımızdır. Partimizin toplumsal ve siyasal mücadelesidir. O nedenle saldırılar artıyor, her geçen gün daha fazla saldırıya maruz kalıyoruz. Çünkü otoriter, tekçi, sömürücü, talancı rejimin kalıcı hale getirilmesinin önündeki en büyük engel biziz” dedi.

Partilerine yönelik bunca baskıya rağmen siyaset yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Kuş, buna rağmen partilerinin halklara umut olduğunu belirterek, “Gerçekleşen hukuksuz gözaltılara karşı cevabımız çok açıktır: mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Bu savaş politikalarıyla bizi yıldıramazsınız. Biz Demokratik Cumhuriyet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasal hedeflerimizi gerçekleştirmek ve tek adam rejimine son vermek için mücadelemize en güçlü şekilde devam edeceğiz” mesajını verdi.