Metropol Şahinleri, Amed'de polis noktasını vurdu

Metropol Şahinleri, Amed/Yenişehir'de polis noktasını vurdu. Açıklamada, "Evin, Mir ve Abdurrahman arkadaşların intikamını almak bizlerin boyun borcudur" denildi.

Metropol Şahinleri, Amed/Yenişehir Silbe Mahallesi'nde işgalci Türk devleti güçlerinin sürekli konuşlandığı okula saat 22:30 civarında molotoflu eylem düzenledi.

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Faşist TC devleti halkımıza dönük kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. 23 Aralık günü Paris'te gerçekleştirdiği alçakça saldırı ile üç arkadaşımızı katletmiştir. Bundan 10 yıl önce benzer bir saldırı ile Sara, Rojbin ve Ronahi arkadaşlar alçakça katledilmişti. Ve biz yurtsever gençler olarak o gün nasıl intikam yeminini etmişsek, bugün de aynı yeminle yaşayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Her Kürt genci kendisini PKK intikam hareketinin bir neferi olarak görmelidir. 24 saatini intikam duygusuyla yaşamalı, her zaman dilimini intikam eylemi ile geçirmelidir. Dağların direniş ruhu tüm Kurdistan gençliğinin yaşam rotası olmalıdır. Kürt gençliğinin yüzü kahraman gerillamızın direnişine dönmeli, şiarı intikam olmalıdır. Varlık yokluk savaşı verdiğimiz bugünlerde herkes safını netleştirmelidir. Pasif olmak yenilgiyi kabul etmektir. Eylem ve direniş içerisinde olmak Önder Apo'nun yolundan yürümektir. Her Kürt genci Önder Apo'nun fedaisidir. Ve her Kürt genci faşist TC devletinin korkulu rüyası olmalıdır.

'ÖZ GÜCÜMÜZLE KAZANACAĞIZ'

Faşist TC devletinin alçakça saldırısı bizim için asla sıradan bir olay olmayacaktır. Öfkemizi büyüten bir hafıza olarak asla zihnimizden çıkmayacaktır. Unutmak ihanettir... Tıpkı Sara, Rojbin ve Ronahi arkadaşları unutmadığımız gibi, Evin, Mir ve Abdurrahman arkadaşları da unutmayacağız. Onların intikamını almak bizlerin boyun borcudur. Onların intikamını alma duygusu ile yaşamak bizlerin yaşam tutumudur. Halkımız bunu hiçbir zaman unutmamalıdır. Bizler kendi öz gücümüze dayanarak başaracağız. Bizler partimizin direniş felsefesi ile yaşayarak sonuca ulaşacağız. Bizler bir kez daha tüm halkımıza başsağlığı diliyor ve her anımız ile faşist TC devletinden intikam alacağımızı bilmelerini istiyoruz."