Moskova’daki Kürt Kadın Konferansı sona erdi

Dört Parça Kürdistan’dan Kürt kadın siyasetçinin ve Rusya’dan da çok sayıda kadının katıldığı 2. Kürt Kadın Konferansı sona erdi.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu'nun ortak düzenlediği 2. Kürt Kadın Konferansı sona erdi. Bu yıl “Radikal İslam’a karşı kadın mücadelesinin rolü” şiarıyla İzmaylovski Otel’in konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Kuzey Kürdistan, Rojava ve Güney Kürdistan’dan Kürt kadın siyasetçilerin yanı sıra Rusya’dan da çok sayıda parlamenter, akademisyen, sivil toplum örgütü temsilcisi ile çok sayıda düşünür katıldı. 

Konferansın birinci bölümünde yurt içi ve yurt dışından gelen mesajlar okundu. Daha sonra konuşmacılar kendilerine ayrılan sürede değerlendirmelerini yaptılar. 

Konferansın ikinci bölümünde ise konferansın katılımcıları Kürt kadın mücadelesini yakından takip ettikleri ve desteklediklerine dikkati çekti. Daha sonra tüm dünyada bir tehdit haline gelen DAİŞ terörüne karşı Kürt kadınının sergilemiş olduğu direniş değerlendirildi. 

Konferansa katılan tüm delegeler konuşmalarında kadın dayanışmasına değindi. Rojava’da Kürt kadınlarının yürüttüğü mücadele ve özgür kadın ideolojisiyle inşa edilen sistemin tüm kadınlar için bir umut olduğu vurgusu yapıldı. 

Konferansta gündeme gelen bir diğer konu ise, Türk devletinin bölgede uyguladığı devlet terörü ve DAİŞ’e verdiği desteği oldu. 

Konferansta yapılan konuşmaların ardından hazırlanan sonuç deklarasyonunun taslağı delegelere okundu. Konferansın sonuç bildirgesi yarın kamuoyuna açıklanacak.