Mustafa Koçak eylemine polis saldırdı

Adil yargılama talebiyle 171’inci gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’ın durumuna dikkat çekmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yapmak isteyen Koçak ailesi ve arkadaşları karga tulumba gözaltına alındı.

Bir itirafçının verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki Mustafa Koçak, adil yargılama talebiyle başlattığı açlık grevinin 90’ıncı gününden sonra çevirdiği ölüm orucunun 81’inci gününde. Koçak’ın giderek ağırlaşan sağlık durumuna ve uğradığı hukuksuzluğa dikkat çekmek için Süreyya Operası önünde açıklama yapmak isteyen annesi Zeynep Koçak, babası Hasan Koçak ve aileye destek veren Cemile Temizkalp, Cansu Kalemder, Taylan Gültekin darp edilerek gözaltına alındı.

Polis ablukasına alınan Süreyya Operası önüne varmadan etrafları sarılan Koçak ailesi ve arkadaşları, Kadıköy Kaymakamlığın getirdiği eylem yasağı gerekçe göstererek açıklama yapmalarına izin verilmedi. Bu keyfi yasağa oturma eylemi ve “Mustafa Koçak onurumuzdur” sloganıyla protesto eden Koçak ailesi ve beraberindeki kişiler karga tulumba gözaltına alındı.