Parti ve kurumlardan katliama sert tepki: Direnişi büyütme günü

Paris'teki katliama sert tepki gösteren siyasi parti ve kurumlar, Türk devletine karşı direnişi büyütme mesajı verdi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), "Bu katliam da bize göstermiştir ki, Türk devleti, Kürtlere, Alevilere, muhaliflere yönelik sürdürdüğü asimilasyon, katliam ve kültürel soykırımda ısrarcıdır. Fransa devletinin 9 Ocak 2013’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katliamının aydınlatılması yerine delilleri karartan, failleri koruyan anlayışından cesaret alan ırkçı faşist zihniyetin organize ettiği bu katliamda Fransa’nın suçu ve günahı da çok büyüktür" dedi.

FEDA, "Halklarımıza ve inancımıza katliam ve soykırımı dayatan tekçi, ırkçı ve inkârcı AKP- MHP iktidarına karşı tüm canları ve herkesi dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Bu zulme ve katliama karşı gün dayanışmanın ve ortak mücadelenin günüdür. Soykırıma karşı direnişi büyütelim" diye kaydetti.

TAJE: HESABINI SORACAĞIZ

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJE), "Fransa devleti 1. Paris katliamında olduğu gibi 2. Paris katliamının da üzerini örtmeye çalışmaktadır. Özgürlük hareketi ve gerilla karşısında büyük yenilgi yaşayan Türk devleti Kürt kadını şahsında özgürlük mücadelesi yürüten kadınları hedef almaktadır" dedi.

"DAİŞ’i her yönde destekleyerek Şengal üzerine saldırtan, Êzidî kadınlarının esir alınmasında rol oynayan Erdoğan hükümeti bugün DAİŞ çeteleri ile özgürlük mücadelesi yürüten kadınları her yerde hedef almaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Tüm dünyada Önder APO’nun felsefi doğrultusunda geliştirilen ‘jin-jiyan-azadi’ sloganı ile kadın mücadelesinin yükseltildiği bir süreçte böyle bir saldırı gerçekleştirilmesini kınıyoruz" denildi.

TAJE, Paris şehitlerini anarak, "Katledilen kadınlar ile esir kadınlarımızın hesabını soracağız" dedi.

ATİK: BİRLEŞİK MÜCADELE RUHU İLE ALANLARA

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), "Bu saldırı AB devletlerinin Türkiyeli-Kurdistanlı kurumlara yönelik girmiş oldukları yönelimden bağımsız değildir" dedi.

ATİK, "Faşist TC’nin Avrupa topraklarında yarattığı ajan ağı, AB devletleri ile girdikleri kirli pazarlıklar da bu saldırıların olmasının diğer yanını oluşturmaktadır" diyerek, "Birleşik bir mücadele ruhu ile alanlarda Kürt halkı ile omuz omuza olacağımızı yinelerken, gerçekleştirilecek eylemlere Avrupa’daki yerli ve göçmen demokrasi güçlerini güçlü katılarak yaşanan katliamı kınamaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar, "Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik vahşi bir saldırı sırasında 3 Kürt yurttaşın hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Öncelikle yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" dedi.
Eş genel başkanlar, Fransa yetkililerinden failleri acil bir şekilde ortaya çıkarıp kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatmasını istedi.