PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar: 44. yıl Önderliğimizin özgürlük yılı olacak!

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, “44. mücadele yılını kadınların, halkların ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı olarak görerek, buna göre mücadele edeceklerini vurguladı.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

“PKK'nin yenilmezliğinin de boyun eğmezliğinin de sahip olduğu ‘kök’ten kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “PKK, kök olarak bir Rêber Apo ruhudur, bedenidir. Kadınlara, halkımıza, halklara ve Önderliğimize karşı TC'nin yürüttüğü TC tarihinin en yoğun ahlak ve vicdan dışı savaşı-tecridine karşı sonuna kadar direnip 44. mücadele yılını kadınların, halkların ve önderliğimizin özgürlük yılı olarak görerek, buna göre direnip mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” vurgusu yapıldı.  

Tutsakların açıklaması şöyle:

“Partimiz PKK'nin 43. yılını direnişle, mücadeleyle başarıyla karşılayıp, 44’üncü mücadele yılına da Avaşîn başarı-zaferiyle girmiş bulunmaktayız. 44’üncü mücadele yılına girerken partimizin kuruluş yıl dönümü, halkımızın özgürlük mücadelesinin 44’üncü yaşı, başta Önderlik ve şehitlerimiz olmak üzere, tüm halkımıza ve insanlığa kutlu olsun diyoruz.

44’üncü mücadele yılını Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı yapacağımızın kararı ve inancı bugün daha güçlüdür.

PKK'nin özünü ve gelişimini Rêber Apo'nun çocukluğunda ve yaşamında görebiliriz. "PKK büyüdü ve geliştiyse, etkili olduysa bunda ilk çıkışın doğruluğunun payı büyüktür, belirleyicidir. Kök önemlidir, öz önemlidir. Gövde, dal, budak ona göre şekillenir" PKK'nin yenilmezliği, boyun eğmezliği de buradan geliyor. PKK, kök olarak bir Rêber Apo ruhudur, bedenidir. Bu kök asıl olarak Rêber Apo'nun çocukluğundan beri boyun eğmeyeceğini göstermiştir. İlk isyandan, karşı durmadan, kadının durumunu kabul etmemede kendini göstermiştir. Verili olanı kabul etmeyip, yeni yol bulma arayışına girme PKK'de somutlaşmıştır. Kadının, Kürt’ün, Ortadoğu halklarının ve insanlığın özgürlüğünün yolu sağlam kökler üzerine kurulu olup, bu kökler demokratik, özgürlükçü, eşit-kadın öncülüklü neolitik topluma kadar gider.

PKK, Şeyh Ubeydullah Nehri isyanından PKK'nin çıkışına kadar hep yenilgilerle karşılaşmış, son 200 yıllık tarihinde direnişler olsa da başarı yaşayamamış, Kürdistan-Kürtler için olduğu gibi TC faşizminin Kürt inkarı politikasına da ciddi bir cevaptır. Rêber Apo'nun bunu, "Kürdistan burada meftundur', 'meseleyi hallettik, gömdük' diyorlardı, 'HAYIR' dedim. Kürtleri gömemezsiniz. Yürüttüğüm savaş herhalde bunu kanıtlar. O mezarları parçaladık" şeklinde açıklaması, PKK gerçekliğini ifade eder. 

Kürdistanlılar ve tüm kadınlar için PKK-PAJK bir özgürlük yoludur. Rêber Apo, “Kadın sorunu ulusal sorundan daha önceliklidir. PKK bir kadın partisidir" diyerek kadın özgürleşmesinin önemine mücadelesinin elzemliğine, bunun partisi olarak PKK-PAJK'a dikkat çekmiştir. PKK mücadelesinin yaratımı olan Rojava Kadın Devrimi bunun somutlarından biridir.

Amed zindan geleneğinin yarattığı direniş bayrağını daha yukarı taşıma görevi olan biz PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak, kadınlara halkımıza, halklara ve Önderliğimize karşı TC'nin yürüttüğü TC tarihinin en yoğun ahlak ve vicdan dışı savaşı-tecridine karşı sonuna kadar direnip 44. mücadele yılını kadınların, halkların ve önderliğimizin özgürlük yılı olarak görerek, buna göre direnip mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”