Rejim güçleri bin 300 kolberi ablukaya aldı

İran rejim güçleri, Piranşar ve Hawraman sınırında bin 300 kolberin Rojhilat’a geçmesine izin vermiyor. Çok sayıda kolber ve kesibkar ise gözaltına aldı.

Kolbernews’in sayfasına göre, dün gece Piranşar-Hawraman sınırı yakınlarında bulunan Kani Xuda’dan Rojhılat’a geçmek isteyen 300 kolberin geçişine engel olan İran rejim güçleri, bugün de Hawraman’ın yakınlarında bulunan Tete dağları yakınlarında ise bin kolberin geçişine izin vermedi.

Rojhilat (Doğu) ile Başur (Güney) sınır hattında bulanan kolberler yükleriyle Rojhilat’a geri dönmesine de izin vermeyen İran pastarları, kolberlere saldırdı, birçok kolberi ise gözaltına aldı.

İki sınır hattında bekleyen kolberlere saldıran İran pastarları, kolberlerin mallarını da ateşe verdi.

Hawraman’ın Tete dağları yakınlarındaki kolberlere de aynı şekilde İran pastarları saldırıp, birçok kolberi gözaltına aldı. Kolberlerin mallarına el koyan İran pastarları, malların büyük bir kısmını da ateşe verdi.

İran pastarları, Rojhilat ve Başur sınır hattında bulanan kolberlerin ikin sınır hattına da geçişine izin vermiyor. Kolberler iki sınır hattında bekleyişi sürüyor.