Rûken: Tecrit özel savaş kapsamındadır

KJK Koordinasyon Üyesi Zêrîn Rûken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin, özel savaş kapsamında uygulandığını söyledi.

Rojeva Jin programına konuşan KJK Koordinasyon Üyesi Zêrîn Rûken, 3. Dünya Savaşı’nın merkezinde özellikle Kürt halkı ve Öcalan’ın olduğunu belirtti.

Stêrk TV’de dün akşam yayınlanan Rojeva Jin programına katılan KJK Koordinasyon Üyesi Zêrîn Rûken, gündeme ilişkin  değerlendirmelerde bulundu. 3. Dünya Savaşı’nın merkezinde özellikle Kürt halkı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın olduğunu; bu yüzden de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin mutlak bir tecrit ve özel savaş olarak okunması gerektiğini dile getirdi. Rûken, “Rêber Apo’nun düşünceleri atom gibi dalga dalga Ortadoğu ve dünyada yayılıyor ve yaşamsallaşıyor. Kapitalist ve işgalci güçlerin korkusu da bu alternatif yeni yaşama dönüktür” dedi.

Faşizmin korkusundan dolayı topyekun saldırıya geçtiğini belirten Rûken, bu saldırılara karşı özellikle kadınların her yerde direnmesi gerektiğini vurguladı. Zêrîn Rûken, “AKP-MHP öncülüğünde faşizmin kurumsallaştırılma çabası var, çünkü faşizm çok renkliliği, çeşitliliği, sesliliği istemez” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLEŞTİRMENİN YOLU

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirmenin yolunun onun düşüncelerini her yerde yaşamsallaştırmaktan geçtiğini savunan Rûken, “Rêber Apo’nun perspektiflerinde kadın, Ortadoğu ve Kürt sorununun çözümü var. Rêber Apo’nun düşüncelerini yaşamsallaştırdığımız oranda özgürleştirmiş olacağız” dedi.

FAŞİZM ANALARIN ÖNÜNDE DURAMAZ

Cumartesi Anneleri’ne saldırıya işaret eden Rûken, özel savaşın en büyük mağdurlarının Cumartesi Anneleri olduğunu hatırlattı. Hiçbir faşist gücün halklar karşısında ayakta kalamayacağını ifade eden Rûken, AKP faşizminin de asla Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin önüne geçemeyeceğini söyledi. Rûken, şöyle devam etti: “Süleyman Soylu, AKP faşizminin özel savaşını yürütmek için bizzat seçilmiş bir çete başı hırsızdır. Kadınlara halklara, ekolojistlere, annelere, demokratlara saldıran kirli iktidarın tetikçisidir.”

İKİ DEVLETİN ZİHNİYETİ AYNI

Türk devletinin Dersim’deki kutsal alanları ve ormanları yakarak inançlara, tarihe, doğaya saldırdığını kaydeden Rûken, “Faşizm her yerde aynıdır. İran’da rejimin dört yaşam savunucusunu öldüren zihniyet ile bilinçli olarak Kürdistan’da yakılan ormanları söndürmeye gidenlere müdahale eden zihniyet aynıdır. Faşizm doğa, kadın ve toplum düşmanıdır, iyi olan her şeye düşmandır” şeklinde konuştu.