Sancar: Şimdi yeni bir başlangıç zamanı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Malatya kongresinde yaptığı konuşmada “Şimdi yeni bir başlangıç zamanı” diyerek bunun 3’üncü yol olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gözlendiği kongrede HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bir konuşma yaptı.

BÜYÜK BARIŞ ANCAK…

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, barışın ancak eşit yurttaşlık üzerine kurulabileceğini kaydetti.

Sancar, şöyle konuştu: “Biliyoruz ki büyük barış ancak eşit yurttaşlık üzerine kurulur. Büyük barış ancak halkların ve inançların özgürlüğü üzerine kurulabilir. Büyük barış, ancak toplumsal adalet üzerine, emeğin hakkını aldığı bir düzende kurulabilir. Biliyoruz ki büyük barış, doğayla iç içe uyumlu yaşayarak kurulabilir. Büyük barış kadınlara düşmanlığın ortadan kaldırıldığı bir yaşamda kurulabilir. Büyük barış gençlerin kendilerini yaşayabilecekleri, geleceğe umutla bakabilecekleri bir düzende kurulabilir. O nedenle büyük barışı biz büyük hedefimiz olarak belirledik ve bu yolda Malatya kongresinin bundan sonra Malatya’daki mücadelenin çok özel bir yeri olacağına inanıyoruz. Bu nedenle bundan sonra yapacağımız çalışmalara büyük dikkatle katılıp takip edeceğiz ve her türlü katkıyı sunmak adına elimden geleni yapacağımı da buradan bir kez daha söyleyeyim."

ZULÜMLE, TECRİTLE BİR YERE VARILMAZ

İktidarın "savaş ve düşmanlık" politikasına tepki gösteren Sancar, "Halklara, farklılıklara, inançlara karşı savaş yürütmektedir. Doğaya karşı bir savaş yürütmektedir. Emeğe, kadınlara, gençlere karşı savaşa yürütmektedir. İktidarı göndermeye kararlıysak önce savaş politikalarının tamamına karşı çıkmak zorundayız. Eğer savaş politikalarını çökertirsek, bu iktidarı da göndeririz” dedi.

3üncü Yol'da kararlı olduklarının altını çizen Sancar, “Newroz 3'üncü Yol'un ne kadar güçlü ilerlediğinin kanıtı oldu. Türkiye’nin 70 merkezinde milyonlar meydanları doldurdular. O milyonlar çok önemli mesajlar verdiler. Bu mesajlar elbette en başta iktidaradır. İktidara dediler ki bu politikalarda, Kürt sorununda çözümsüzlük, cezaevlerinde zulüm, ağırlaştırılmış tecritle bir yere varamazsın. Biz buradayız, burada barış ve demokratik çözüm için kararlıyız, bu yoldan bizi alıkoyamazsın. İktidara bu mesajı verdi milyonlar" şeklinde konuştu.  

HDP’nin “halk” olduğunu, tüm baskı ve kumpaslara karşı kararlı bir şekilde yürümeye devam ettiğini vurgulayan Sancar; “Eğer değişim istiyorsak, ki biz istiyoruz, halklar istiyor, demokratik dönüşüm ve büyük barış istiyorsak şimdi HDP zamanıdır. Şimdi HDP’nin yürüttüğü 3’üncü Yolu büyütme zamanıdır” dedi.

ALTERNATİF VARDIR

“Sizlerin ayakta tuttuğu HDP’dir, HDP’nin birlikte yürüdüğü demokrasi güçleridir. Alternatif vardır, bu alternatifi hayata geçirecek güç de imkan da vardır” diyen Sancar, Newroz’un verdiği mesajlara da dikkat çekti:

“Herkese mesaj verdi, bize de verdi. Newroz bizlerin, HDP’nin sorumluluğunu da artırdı. Bizim bu halkların iradesine, umuduna, kararlılığına layık olmak için daha çok çalışmamız gerektiğini bize çok açık bir şekilde gösterdi. Biz bu mesajı aldık. Biz milyonların bize verdiği mesajı da aldık. Ona layık olmak ve gereğini yerine getirmek için elimizden geleni her alanda yapmaya devam edeceğiz. Bütün gücümüzle sizlere layık olmak ve sizin hedeflerinize bu ülkeyi ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

3 VEKİL HEDEFİ

Seçimlere işaret eden Sancar, Malatya’da hedeflerinin üç vekil olduğunu söyledi. Sancar, “Üç vekil hedefinizden vazgeçmeyin. Gelecek seçimlere Malatya’nın halklarının, inançlarının ortak mücadelesini Meclis’e taşımaya hep birlikte söz verelim. Taşıyacağız, Malatya’nın bu güçlü halk birlikteliğini, inanç kardeşliğini temsil edecek iradeyi Meclis’te gelecek dönem mutlaka göreceğiz” diye konuştu.

Sancar sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi yeni bir başlangıç zamanıdır. Ne mevcut iktidarın soygun, yalancı, imhacı, savaşçı politikaları ne de değişim adına makyaj ile yeni bir dönem vaatleri. İkisi de olmayacak. Şimdi 3’üncü yol zamanıdır. Şimdi HDP ile birlikte büyük demokrasi ittifakının zamanıdır. Değişim burada bitecek. Sözlerimi Mevlana’nın dizeleri ile bitereceğim; 'Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Evet şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Şimdi yeni başlangıç lazım, o irade buradadır. Bunu başaracak güç buradadır. Tamamlıyor Mevlana sözlerini şöyle: Uçmak dostlara, uçmak, geride kalmayı kendime yediremem. Biz geride kalmayı bu halkların kendine yedirmeyeceğini biliyoruz. Biz geriye dönüp bakma anlamında küçük yeniliklere asla yetinmek istemiyoruz. Şimdi biz ileriye, yeni başlangıca, büyük barışa, demokrasiye, eşit yurttaşlığa, adalete yürüyoruz. Bu ülkenin bütün mağdurları, ezilenleri refah, barış ve adalet içinde yaşayacakları bir düzene taşıyacağız. İleriye yürüyoruz, yolumuz açıktır."

Kongrede yapılan seçimlerde, Perihan Yücekaya ve Yusuf Bozkuş yeniden eşbaşkan seçildi.