Sancar: Halklara gerçek alternatifler sunacağız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şimdi “3’üncü yol zamanı” olduğunu belirterek, “Bizler HDP olarak demokrasi ittifakını halklar için gerçek alternatif haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

HDP Ankara İl Örgütü, Şimdi Kazanma Zamanı” şiarıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongre salonuna Kürtçe ve Türkçe "Yoksuldan alıp zengine veriyorlar değiştireceğiz", "Simdi kadınlar zamanı", "Şimdi gençlik zamanı", "Şimdi demokrasi zamanı", "Şimdi eşitlik zamanı" yazılı pankartlar asıldı.

Sahne arkasına ise cezaevinde rehin tutulan hasta Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un fotoğrafının yer aldığı “Aysel Tuğluk Hafızamızdır, Hasta Tutsaklara Özgürlük”, Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’in fotoğraflarının yer aldığı “Unutmadık, Unutturmayacağız”, tutuklu siyasetçilerin fotoğraflarının yer aldığı “İçeride de dışarıda da direniyoruz, mutlaka kazanacağız” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Kongreye katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli Sen, 10 Ekim Aileleri, Barış Vakfı, Devrimci 78’liler Federasyonu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara şube ve Genel Merkez yöneticileri, gazeteci Hüseyin Aykol, 78’liler Girişimi, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) temsilcileri yer aldı.  

Açılış konuşmasını yapan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, üçüncü yol ittifakını birlikte kuracaklarını kaydetti.

Sinemillioğlu, hasta tutsaklara özgürlük isterken HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Parlak, “Tutuklu siyasetçiler cezaevlerinden çıkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Parlak da Üçüncü Yol siyasetiyle özgürlük ve barış üzerindeki tecridi kıracaklarını vurguladı. HDK Ankara İl Eş Sözcüsü Emek Aykaç da söz alarak, coşku ve kararlılıkla başarılı olacaklarını ifade etti.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Yoksulluğa, haksızlığa, adaletsizliğe karşı büyük bir mücadelemiz var” vurgusunda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Ankara devletin asık suratlı zalim gri rengiyle tanınır ama biz Ankara’yı halkların yer alacağı şehir haline getireceğiz. O yüzden şimdi Ankara zamanıdır. Yeni bir başlangıç ve inşa yolunda şimdi Ankara’da HDP zamanıdır” şeklinde konuştu.

Birlikte yürümek için güçlendiklerini ve güçlendikçe değişimin yaklaştığını kaydeden Sancar, değişimi Ankara’dan başlatacaklarını belirtti.

Sancar, “Nereden gelirsek gelelim nerede olursak olalım hep birlikte bu güçlü dayanışmayı birlikteliği demokrasi emek adalet özgürlük mücadelesini yürütmek için buluştuğumuz yer hepimiz bu ülkenin şairleri yazarları hamalları boyacıları duvar işçileriyiz” ifadelerini kullandı.

Sancar sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidarı göndermeye ahdettik, ant içtik. Bunun yolu halklara gerçek bir alternatif sunmaktan geçer. Bizler HDP olarak demokrasi ittifakını halklar için gerçek alternatif haline getirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki 20 yıl iktidarda kalan hiçbir güç bu nimetleri bırakmak istemez. Arkasında koca bir suç sicili vardır, ondan korkar. Hem nimetleri bırakmak istemez hem de kaybetme korkusu yerini sarar. Böyle bir iktidara karşı mücadeleyi halka gerçek alternatifler sunarak ancak kazanabiliriz.

Seçim gününü bekleyerek, sonucu ulaşmanın mümkün olmadığını buradan tekrar hatırlatalım. Seçim bir gündür, mücadele her gündür. Onun için biz diyoruz ki, demokrasi ittifakını ortak mücadele üzerine kuruyoruz. Seçim birlikteliğini de bu zeminde inşa edeceğiz. Çünkü seçim de ancak her gün yürütülen bir mücadelenin parçası haline getirilirse başarılı sonuçlara yol açabilir. Yoksa sadece sandıkların kurulduğu günü mücadelenin tek alanı olarak görürsek kazanmamız mümkün olmaz. Biz o nedenle birlikte hep birlikte demokrasi güçleriyle, halklarla, emekçiler, yoksullarla bütün inanç gruplarıyla en geniş demokrasi ittifakını ortak mücadele temelinde inşa ediyoruz ve büyütüyoruz. Şiarımız ortak mücadele, her gün yeniden başlayan büyük mücadele kararlı inanlı yürüyüş. Elbette böyle yürürsek göreceksiniz seçimde bu iktidarı da göndereceğiz bu düzeni de değiştireceğiz. Tek şansımız, tek seçeneğimiz budur. O nedenle diyoruz ki şimdi Türkiye’de HDP zamanıdır. Türkiye’de HDP’nin öncülüğünde, emekçiliğinde oluşmakta olan Demokrasi İttifakı’nın zamanıdır. Şimdi 3’üncü yol zamanıdır.”

Kongre HDP Ankara İl Örgütü’nün faaliyet ve mali raporlarının okunmasıyla devam ediyor.