'Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, Kürt halkına tecrittir'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşulları hakkında konuşan HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, Kürt halkının üzerindeki tecrittir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. 5 Nisan 2015'ten bu yana ailesinin 11 Eylül 2016'da kendisiyle yaptığı görüşmenin dışında hiçbir şekilde haber alınamıyor. Avukatlarının ve ailesinin her hafta düzeli olarak yaptıkları görüşme başvurusu 'koster bozuk', 'hava muhalefeti' ve 'OHAL' gerekçeleriyle reddedildi. Son olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP), geçtiğimiz hafta Öcalan ile görüşme yapmak için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Yapılan başvuruya ilişkin henüz bir cevap verilmiş değil.

'TECRİDİ, KÜRT GENÇLERİ KIRACAK'

Öcalan üzerindeki tecridi değerlendiren HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, tecridin Öcalan şahsında tüm Kürt halkına uygulandığı vurguladı. Dağ, Kürt halkının Öcalan'ı önderi olarak kabul ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Kürt Halk Önderi'nin rehin tutulması, aslında bir halkın bir rehin tutulması anlamına geliyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, Kürt halkının üzerindeki tecrittir. Bu tecrit özelliklede Kürt gençleri üzerindeki tecrittir. Bu tecridi kıracak olanlar da yine Kürt gençleridir. Öz yeterlilik ve öz örgütlülük ile bir direniş sergilenmesi gerekiyor. Aslında faşizm tam da budur; Bir halkın önderinin rehin tutulmasıdır."

GİRİŞİMLERDE BULUNULMAYA DEVAM EDİLECEK

Öcalan ile görüşme taleplerine de değinen Dağ, bir halkın önderinin rehin alınarak o halkın yok sayılmak istendiğinin altını çizerek, devam şunları söyledi: "Biz de HDP olarak Kürt halkının oy verdiği bir partiyiz. Kürt halkının önder olarak gördüğü ve sahiplendiği Sayın Öcalan ile görüşme talebinde bulunduk. Henüz bir cevap almış değiliz. Fakat cevap ne olursa olsun, bundan sonra da Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için girişimlerde bulunacağız."

'TOPYEKÛN DİRENİŞ ÖRÜLMELİDİR'

Kitle çalışmalarında bulunurken Kürt halkının Öcalan üzerindeki tecrit hakkında neler düşündüğünü de aktaran Dağ, "Kürt halkı Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kendilerine uygulanmış gibi hissediyor. Aslında bu da Kürtlerin nasıl bir baskı altında olduğunun ve tecridi son derece hissettiğinin bir göstergesidir. Bugün faşizm çok uç bir noktaya ulaşmış ve toplumsallaşmış bir boyuttadır. Topyekûn faşizme karşı, topyekûn bir direniş örülmelidir. Bildiğiniz gibi partimiz de Sayın Öcalan'ın fikirlerinden oluşan bir projedir. Sayın Öcalan şahsında Kürt halkı ve gençlerinin üzerindeki baskı ve tecridi, partimizin ilkeleri ve politikaları doğrultusunda yıkacağız" diye konuştu.