Seçim Süreci Meclisleri hazırlanıyor

Bine yakın üyesi bulunan Seçim Süreci Meclisleri, seçim güvenliğinin sağlanması ve muhalif adayların desteklenmesi için örgütleniyor. Meclis, on bin sandık kurulu üyesi hedefliyor.

Seçim Süreci Meclisleri üyelerinden Eymen Demircan, tüm seçmenlerin oy kullanmasının önemli olduğu söyleyerek, herkesi internet siteleri üzerinden başvurmaya ve WhatsApp hesaplarına ulaşmaya davet etti.

Seçime iki aydan az zaman kalırken muhalifler seçim çalışmalarını çeşitlendiriyor. 20 Ocak'ta kurulan Seçim Süreci Meclislerinin bine yakın üyesi var. Meclis, adayların tabandan belirlenmesi, seçim güvenliği ve muhalif adayların desteklenmesini amaçlayarak örgütleniyor. 24 Haziran’da yapılacak seçime kadar on bin sandık kurulu üyesi hedefleyen meclisin bünyesinde bulunan her üye, gönüllü ve eşit şartlara sahip. Seçim Süreci Meclisleri üyelerinden Eymen Demircan, kuruluş sürecini ve seçime nasıl hazırlandıklarını anlattı.

HALKIN İNİSİYATİFİ PERSPEKTİFİ

Demircan, İstanbul Seçime Hazırlanıyor Platformu'yla ortaklaşa olarak kurduklarını hatırlattı. Tabandan, halkın katılımıyla, halkın iradesiyle, bir yön verebilme girişimiyle toplandıklarını kaydeden Demircan, şu bilgileri verdi: “20 Ocak’ta yaptığımız toplantıda seçim güvenliği, meclisleri yaymak aynı zamanda tabandan halkın inisiyatifiyle seçimleri ve seçim sürecini belirleyebilme perspektifiyle bir araya geldik.

O günden bugüne hızlı bir şekilde aktivitelerimizi devam ettiriyoruz. Ocak'ta İstanbul'da örgütlenmesini sağladı. Şu an İstanbul’da 20’den fazla ilçede örgütlendi. Aynı şekilde diğer illerde de kurulmaya başlandı. Seçimler daha belirlenmeden önce biz Nisan ayında ‘hep beraber seçim güvenliği toplantısı alalım’ diye bir karar aldık. Bir dahaki seçimde seçim güvenliğinin çok kritik olduğunu, halkın katılımın çok önemli olduğunu söyleyerek toplantımızı gerçekleştirdik.”

MECLİS ÇOK RENKLİ

Meclislerinin çok renkli olduğunu kaydeden Demircan, AKP-MHP ve MHP bloku dışındaki tüm kesimleri kapsadığını söyledi. Demircan, şöyle anlattı: "Bu insanlar kendi ideolojisini ortaya koymadan her biri eşit bir birey olarak mücadele ediyor ve hiçbiri ‘sen neden öylesin, ben neden böyleyim’ gibi sözler söylemiyor. Hepsi ortak bir şekilde çalışıyor. Bizim en büyük artımız bu. Meclisten, tabandan her türlü görüşün ortak hareket ettiği bir ortamda demokrasiyi buradan sağlayabilmek. Bu hızlı bir şekilde yayıldı, büyüdü, insanlar katıldı. Herkes özne oldu ve İstanbul’un her yerinde ve Türkiye’nin birçok bölgesinde bildirilerimiz dağıtılmaya, sandık kurulu üyelerimizin olması devam ediyor.”

İKTİDARA KARŞI MUHALEFET

“Bizler, hemen seçim olabilir, hiç seçim olmayabilir şeklinde çalışıyorduk” diyen Demircan, baskın seçim kararıyla birlikte hızlandıklarını söyledi. Seçim güvenliğini alacaklarını ve her türlü konuya Seçim Kurulu Meclislerini dahil edeceklerini aktaran Demircan, “Adaylık konusunda da adaylar partilerin inisiyatifine bırakıldı ama bizim perspektifimiz, tüm muhalif adayları desteklemek, muhalefeti desteklemek. Muhalefetin iktidar bloğu karşısında başarı kazanabilmesi için adımlar atmak” dedi.

OYUNU KULLAN SANDIĞINI KORU

Tüm seçmenlerin oy kullanmasının önemli olduğunu vurgulayan Demircan, bir nevi demokrasiye oy vermek anlamına geldiğini kaydetti. “Aynı zamanda herkesin sandıkları koruması gerekiyor” diyen Demircan, şöyle devam etti: “Burada en kritik şey, insanların sandıkları koruması ve sandığa gitmesi. Biz sandıklarda oyları kaybediyoruz. Her sandıkta bulunmak çok önemli. İktidar ilk turda kazanamayacak ve ikinci tura kalacak gibi bir izlenim var. O yüzden herkes, tüm demokrasiyi savunan yurttaşlar, Selahattin Demirtaş’ın söylemi gibi ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ desin ve onu başkan yaptırmayalım. Herkesi internet sitemizden bize başvurmaya, WhatsApp hesabımıza ulaşmaya davet ediyorum.”

Meclise ait internet sayfası: secimsureci.org/basvuru

WhatsApp hattı: +90 542 823 54 78