Semsûr’da enkazların çoğunda hala çalışma yok

Depremin üzerinden 72 saat geçti, Türk devlet yetkilileri her yere ulaştık dese de Semsûr’da hala enkazların büyük bölümünde çalışma yok.Semsûr’da hala yardım için insan gücüne ihtiyaç var.

Mereş’ta yaşanan art arda iki deprem sonrası orta çıkan tablo gün geçtikçe ağırlaşıyor. Özellikle bölgeden gelen haberlere göre en çok etkilenen Semsûr, Mereş, Elbistan ve Hatay’da birçok çalışma henüz başlamamış durumda.

HDP Kriz Koordinasyonu'ndan Semsûr’da bulunan Hatice Akdağ, ANF’ye oradaki durumu anlatırken kendi imkanlarıyla bir yardım ağı kurduklarını ama burada birçok enkaza kurtarma çalışması gitmediğini söylüyor: “HDP olarak burada bir kriz koordinasyonu oluşturuldu. Merkezde oluşturduk fakat ilçelere hâlihazırda halen gitmiş değiliz. Çünkü buradaki tüm yönetimimiz de aynı zamanda deprem mağduru. O açıdan çok ciddi sorunlar var. Burada organize olmaya çalışıyoruz. Fakat ciddi anlamda hem insan gücüne ihtiyaç var, hem de illerden gelen insanların gönderdiği malzemelere ilişkin depo ihtiyacımız var. Bu noktalarda kimi sıkıntılar yaşıyoruz ama koordinasyon olarak da üstesinden gelmeye çalışıyoruz. HDP’li üç milletvekili burada bizimle Abdullah Koç, Şevin Coşkun ve Kemal Bülbül. Aynı zamanda heyetlerimizle halkı ziyaret edip bütün illerden gelen yardım tırlarını yönlendirmeye çalışıyoruz.

Hala enkazların çok büyük bir bölümü olduğu gibi duruyor. Ne AFAD'tan ne de devlet yetkililerden kimse gelmedi. Burada herhangi bir yetkili yok. İnsanlar kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya ya da kurtarma çalışması yapmaya çalışıyor.  Tekrarlamak gerekirse burada ciddi bir insan gücüne ihtiyaç var. Bu yardımları dağıtacak, insanlarla diyalog kurabilecek bir desteğe ihtiyaç var çünkü buradaki gönüllülerimiz de depremzede ve mağdur. Bu anlamda insan gücüne ihtiyacımız olduğunu yineliyor ve imkanları olan gelsin diyoruz.”