Serhat halkı tecride karşı Amed’e yürüyor

Van’da sabahın erken saatlerinde Otogarda toplanan binlerce kişi Barış mitingine katılmak üzere Amed’e hareket etti.

Bugün Amed İstasyon Meydanında ‘Barış tecrit edilemez’ şiarıyla yapılacak miting için Amed’e çevre illerden yoğun bir katılım söz konusu. Tüm barikat ve engellemelere rağmen sabahın erken saatlerinde Van, Kars, Iğdır, Ağrı gibi Serhat illerinden binlerce kişi Amed’e doğru yola çıktı.

Van’da sabahın erken saatlerinde Otogarda toplanan kitle zılgıtlar ve zafer işaretleriyle Amed yolculuğuna başladı. HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede ve İl Yöneticileri yolculuğa öncülük ediyor.

DEDE: AMED MİTİNGİ SADECE BİR BAŞLANGIÇ

Otobüslerin hareket etmesinden önce kısa bir açıklama yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “1 Eylül mitingi son 3 yıldır hükümetin ülkeyi teslim ettiği savaş politikalarına dur demek, barış mücadelesini büyütmek için bir başlangıç olarak görüyoruz. Miting sonrası barış eylemliliklerinin artacağı bir döneme gireceğiz. 5 Nisan 2915’den bu yana Sayın Öcalan ile görüşme yaptırılmıyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin başlamasıyla ülke adeta uçurumun kıyısına geldi. Bizde bugün yapacağımız mitingle barış yolculuğumuzu başlatıyor ve tüm halkımızı barış mücadelemize katılmaya davet ediyoruz.”