Siyasi soykırıma tepki: Onlar yenilecek!

ÖHD ve HDP Van İl Örgütü, siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi. HDP'liler, "Bizi yıldırmaya çalışanlar yenilecek" mesajını verdi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) üye ve yöneticilerine yönelik siyasi soykırıma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 
ÖHD'nin açıklamasında, "Birçok siyasetçi ve STÖ üyesi evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Bu kurumların binaları yöneticilerinin haberi olmadan hukuka aykırı bir şekilde aranmıştır. Demokratik siyasete yönelik gerçekleştirilen bu son siyasi soykırım operasyonunda derneğimiz üyeleri Av. Pınar Konak İstanbul’da, Av. Abdurrahman Öztürk ise Edirne’de evleri basılarak gözaltına alınmıştır” denildi.
 
Soruşturma hakkında gizlilik kararı verildiğinin belirtildiği açıklamada, hiçbir bilgi verilmediği ve avukat kısıtlılık kararı olduğu aktarıldı. Ancak soruşturmaya dair bilgilerin iktidarın medyasında paylaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bizler bu siyasi soykırım operasyonlarını ve gözaltı kararlarını asla bir ‘adli işlem’ olarak değil, iktidarını ve meşruiyetini tamamen yitiren AKP-MHP bloğunun can çekişleri olarak görüyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz” diye kaydedildi.


VAN


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü'nün il binasında yapılan açıklamasına çok sayıda kişi katıldı.


Van’da 15 kişinin gözaltına alındığını belirten HDP İl Eşbaşkanı Karakoyun, “AKP-MHP faşist iktidarının partimize dönük sistematik olarak gerçekleştirdiği siyasi soykırım operasyonları bugün farklı bir boyut kazanmıştır. Komisyon Sözcümüz Ömer Işık’ın evine yapılan baskında evin koridoruna silah sıkılmıştır. Bunu yapanlar ardından delil bırakmamak için evden çıkışta mermi çekirdeğini alıp arkadaşımızı da gözaltına alıp öylece gitmişlerdir” dedi.


Ne yaparlarsa yapsınlar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Karakoyun, “Kararlılığımızdan en ufak bir geri adım atma durumu olmadan siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskı ve operasyonlarla bizleri yıldıramayacaksınız. Verdiğimiz bu mücadele sizleri, sizlerden öncekiler gibi tarihin kara sayfalarına yazarken bizler çok büyük kazanacağız” diye konuştu.
İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ise parti yöneticileri Ömer Işık’ın evinin içerisine kurşun sıkılması ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Doğan, “Bu siyasi soykırım operasyonlarına karşı tek bir kişi kalsak bile bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek amaçları halk ve partilerinin siyasi bağını koparmaktır. Bizi yıldırmaya çalışanlar yenilecekler” dedi.

 
YÜKSEKDAĞ'IN EŞYALARI DA GASP EDİLDİ


Bu arada HDK'ye baskın öncesi polislerin HDK binanın karşısında oturan bir kişiden ve muhtardan tanık olmasını istediği öğrenildi.  
Polisin arama sırasında genel merkez binasının güvenlik kamerası kayıtlarına ve Figen Yüksekdağ’ın evine götürülmesi için cezaevinden gönderdiği eşyalarına el konuldu.
 
HDK’ye ait 4 bilgisayara da el koyan polisler, içeride bulunan birçok eşyaya zarar vermesine rağmen 'tanıklara' eşyalara zarar verilmediği yönünde belge imzalattığı öğrenildi.