Siyasi soykırıma tepkiler artıyor

DBP’ye dönük siyasi soykırım operasyonu Mersin ve İstanbul'da protesto edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Karar ile birlikte 9 kentte parti binalarına ve evlere siyasi soykırım baskınları yapıldı. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

 
MERSİN
HDP Mersin İl Örgütü ve DBP Adana Danışma Bürosu, Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yaptı. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve çok sayıda kişi eyleme katıldı. DBP Çukurova Eş Sözcüsü Enver Güler, baskınları “Kürtlerin örgütlü iradesine” yapılan saldırı olarak değerlendirirken, "Demokratik tepkimizi büyüterek bu siyasi soykırım operasyonlarını da boşa çıkaracağımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HDP'li Fatma Kurtulan ise “baş eğmeyeceklerini ve diz çökmeyeceklerini" vurguladı.

 

İSTANBUL
HDP İstanbul İl Örgütü binasında da açıklama yapıldı. Açıklama öncesi polisler parti binasını ablukaya alarak, açıklamaya engel olmak istedi. Polisin partilileri bina içerisine girmelerine zorlamasına tepki gösteren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Burası bizim binamız. O kadar da değil" şeklinde tepki gösterdi. Sık sık, "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Kahrolsun faşizm" sloganlarıyla saldırılara tepki gösterildi. Polis, Rojhan Işıktaş isimli bir kişiyi gözaltına aldı.
Kitle, abluka altında açıklama yaptı. Polisler, vekillerin ısrarı üzerine sadece bir gazetecinin çekim yapmasına "izin" verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, hem polisin il binası önündeki tutumuna hem de DBP'ye dönük gözaltılara tepki gösterdi. Gülüm, "AKP'yi yargılayıp göndereceğiz" dedi.