Sosyal medyada ‘Seçmen kaydını yaptırdın mı’ kampanyası

24 Haziran günü Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılacak seçimler öncesinde seçmenlerin 12 Mayıs’a kadar seçmen kaydını yaptırması için sosyal medyada bir kampanyada başlatıldı.

HDP’nin yanı sıra HDP’ye destek veren kurum/kuruluşlar ile Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı olarak görme isteyen sosyal medya kullanıcılarının öncülüğünde sosyal medyada bu akşam #SecmenKaydiniYaptinmi adıyla bir hashtag açıldı.

Sosyal medya siteleri Facebook ve Twitter’de açılan hasthtag kısa sürede yoğun bir ilgi gördü. Söz konusu hashtag üzerinden HDP Avrupa’nın resmi hesabından özellikle Avrupa’daki seçmenlere şu çağrı yapıldı: 

“Avrupa'da seçmen kaydını henüz yaptırmamış ciddi bir kitleye sahibiz. 24 Haziran seçimlerinde HDP ve Cumhurbaşkanı Adayımız Selahattin Demirtaş'a oy verebilmek için seçmen kayıtlarımızı kontrol edelim. Seçmen kaydı için son gün 12 Mayıs! Sen #SecmenKaydiniYaptinmi?”

Değişik halklardan, etnik ve dini gruplardan birçok kuruluş da paylaşımlarıyla benzer çağrılar yaptılar. Öne çıkan paylaşımlardan bazıları şunlar:

@KCDKE1: Seçmen kaydını hala yaptırmadın mı? Son tarih 12 Mayıs! 1 oy tek adamı devirebilir, kaydını yaptır, iradene sahip çık!

@AvEGKon: Demokrasi, Barış ve kardeşce bir yaşam için kaydını yaptır, diktatöre dur de!

@HDK_Nederland: Gelecek güzel günler için #SeçmenKaydınıYaptınmı unutma son gün 12 Mayıs!

@komunal_1: Organ bağışı hayat kurtarır tıpkı oy kullananların hayat kurtaracağı gibi hayat kurtarmak istiyorsanız önce #SecmenKaydiniYaptinmi yapınız!

@BekiePolat: Sizin mührünüz bir sarayı yıkabilir.

@Emreyus21: #SecmenKaydiniYaptinmi yapmadıysan yap ve çevrende yapmayanları uyar tembellikten yapmayanlara da yaptır.

@ameddicleT: Seçmen kaydınızı yapmayı unutmayın, oyunuzu kullanın ve koruyun. Işid zihniyetine bir tokat da siz vurun.

@kanli_kalem_: Önce canlarınızı çaldılar sonra iradenizi şimdi de oylarınızı çalmasınlar diye #SecmenKaydiniYaptinmi

@ozIem_hdp: Çok önemli mutlaka herkes Seçmen kaydını kontrol etmeli kaydın olmazsa oy da kullanamazsın son gün 12 Mayıs.

@hypatiacan: #SecmenKaydiniYaptinmi? Evet yaptım ve bulunduğum adreste benim dışımda 2 kişi görünüyordu, onları da sildirdim.

@21BIRO: Kütüğüm Amed’de bense İstanbul’da. Ama dünyanın diğer ucunda dahi olsam gidip oyumu kullanırım. Ankara garında Amed mitinginde şehit düşen yoldaşlara sözüm var Bir tek oy boş geçmek yok.

@yuksel_koc_: Kürdistanlı ve demokrat seçmenler bilmelidir ki kaydedilmeyen her seçmen direk ikizler faşist bloka hizmet ediyor. Kayıt olmak için son 5 gün.

@Berxwed34214708: Bir mühürlük canları var. O mühüre sahip olmak için kaydını yapmalısın. Halen #SecmenKaydiniYaptinmi ? 12 Mayıs son gündür.