Tahliye olan 31 yıllık tutsak: Şimdi de dışarıda direneceğiz

Ödemiş T Tipi Cezaevi'nden 31 yıl sonra tahliye olan hasta tutsak Mahmut Badur, “Bundan sonra da dışarıda direnişe devam edeceğiz” dedi.

Ödemiş T Tipi Cezaevi'nde tutulan 31 yıllık tutsak Mahmut Badur (59) tahliye edildi. 1993'te İzmir'de gözaltına alınan Badur'a, "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla müebbet hapis cezası verildi.

Cezaevi önünde ailesi tarafından karşılanan Badur, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde yer alıyor. Cezaevinde geçirdiği ameliyatlarda kalbine stent takılan ve tek böbreği alınan Badur, geçtiğimiz yıl tahliye olması gerekirken, hakkında verilen disiplin cezaları gerekçe gösterilerek 2 kere tahliyesi ertelendi. 

Cezaevi önünde konuşan Badur, şunları söyledi: "31 yıl cezaevinde direndik. Bundan sonra da güzel bir yaşam ve gelecek için dışarıda da direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. 31 yıllık tutsaklığımdaki direnç ve gücü halkımdan, yoldaşlarımdan aldım. Tahliye olduğum için heyecanlıyım ama arkadaşlarımı geride bıraktığım için bu heyecanı yaşayamıyorum. İçim buruk. Ne zaman ki tüm yoldaşlarım tahliye olur, o zaman heyecanımı doyasıya yaşayabilirim."