‘Tamam’ twiti dünya basınının gündeminde

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘millet tamam derse gideriz’ sözü ardından sosyal medyada milyonların paylaştığı ‘tamam’ tweetleri dünya basınınında da büyük ilgi gördü.

Tayyip Erdoğan dün yaptığı bir konuşmada, “Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” ifadesini kullanmış ve hemen arkasından twitter’den ‘tamam’ etiketiyle paylaşımlar başlamıştı.

‘Tamam’ etiketiyle yapılan paylaşımlar dün gece itibariyle 1,8 milyonu aşarken, farklı versiyonlar da ilgi gördü. Erdoğan yandaşlarının hemen ardından başlattıkları ‘devam’ etiketi ise 300 binde kaldı.

DÜNYA BASININDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Erdoğan’ın artık neredeyse olacakları görmüş gibi sarfettiği bir cümlenin ardından sosyal medyada gelişen bu ani reaksiyon dünya basınının da yoğun ilgisini çekti.

The Guardian gazetesinde yayınlanan haberde, “Muhaliefler Erdoğan’ın Haziran seçimlerinde halk ‘tamam’ derse kenara çekilecekleri yönündeki teklifine yanıt verdi” denildi. Haberde, sadece dün öğleden sonra yarım milyon kadar kişinin ‘TAMAM’ etiketini paylaştığı kaydedildi.

EUROPE1: TÜRK İNTERNET KULLANICILARI ERDOĞAN’A ‘YETER’ DİYOR

Fransız Europe1 radyosunun haberinde ise, ‘tamam’ kelimesinin ‘yeter’ anlamında kullanıldığı hatırlatıldı. Haberde, “Türk internet kullanıcıları Erdoğan’a ‘yeter’ diyor” başlığı kullanıldı. 

Haberde, Erdoğan’ın ‘lafını ağzından alan’ internet kullanıcılarının bu fırsatı kullanarak yoğun bir paylaşımın önünü açtıkları kaydedildi.

LIBERATION KARİKATÜR PAYLAŞTI

Liberation gazetesi de aynı başlıkla verdiği haberinde, Iad Tawil’in bir karikatürü de paylaşıldı. Karikatürde üzerinde ‘tamam’ yazan bir hayalet Erdoğan’ı kovalıyor.

New York Times (NYT) gazetesindeki haberde de, Erdoğan’ın paylaşımı ardından muhalif adaylar dahil geniş kesimlerin ‘tamam’ etiketini paylaştığı kaydedildi. NYT haberinde 24 Haziran’daki seçimlerin sistem değişikliğinin uygulanacak olması nedeniyle oldukça önemli olduğu belirtildi.

Birçok dilde yayın yapan Euronews kanalı ise haberi, “Erdoğan milletim ‘tamam’ derse kenara çekilirim dedi. Twitter hemen yanıtladı” başlığıyla verildi. Haberde, buna karşılık Erdoğan yandaşlarının da Twitter üzerinden ‘devam’ başlığıyla etiket paylaştıkları bilgisi verildi.

DW: TVİT SAVAŞLARI BAŞLADI

Alman medyasında da, yoğun ilgi gören paylaşımların Erdoğan’ın sözlerinin hemen ardından başladığı vurgulandı. Deutsche Welle radyosu, Erdoğan karşıtları ve yandaşlarının twitter üzerinden başlattıkları twit savaşına dikkat çekti.

Avusturya’nın Der Standard gazetesindeki haberde ise, Saadet Partisi adayının paylaştığı ‘TAMAM İnşallah’ etiketi ara başlık olarak verildi.

The Times of Israel’deki haberde de “Türk internet kullanıcıları Erdoğan’a ‘yeter’ dedi” başlığı kullanıldı.