Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, HDP ve İHD'yi ziyaret etti

Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve İHD'yi ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı hukukçu, siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan 7 farklı ülkeden 36 kişilik heyet, Ankara’daki temaslarının ikinci gününde. Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren katıldı.  

İHD’de yapılan toplantıda, hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri, cezaevlerinde var olan tecrit koşulları, Abdullah Öcalan üzerindeki 24 yıllık tecrit uygulamaları ve 22 aydır haber alınamamasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. İHD, İmralı ve hapishanelerdeki ağırlaşan tecrit uygulamalarına dair görüş bildirildi.

 Delegasyon, HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Parti Sözcüsü Ebru Günay, Hukuk Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren, ÖHD’li avukatlar katıldı. Görüşmede, HDP’ye yönelik kapatma davası ve Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantılar basına kapalı olarak yapıldı.