Temelli: 1 Eylül'de tecride karşı sesimizi yükselteceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlerde, ülkeyi felakete sürükleyen AKP'nin sonunu yaklaştıracaklarını belirtti. Temelli, tecridin sadece İmralı'yı değil, bütün ülkeyi kuşattığını söyleyerek, 1 Eylül'de herkesi tecride karşı alanlara çağırdı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yerel seçimlere tüm kentlerde gireceklerini vurgularken, "2014 yılındaki seçimlerdeki gibi ikili seçime girme uygulamasına başvurmayacağız. Yerel seçim hazırlıklarına 24 Haziran seçimleri sonrasında yaptığımız toplantılar ile başladık. Bu ülkeyi kayyum coğrafyasından kurtarmak gibi bir hedefimiz var. Bu iktidarı yerel yönetimler ile kuşatmak ve yönetimi halka vermek gibi bir hedefimiz var. Baskıcı, otoriter Erdoğan rejimine karşı mücadeleyi yükseltmek en temel hedeflerimizden birisidir ve bu iki mücadeleyi birlikte yürütüyoruz" diye konuştu.

'AKP MÜCADELEYLE GİDECEK'

Temelli, iktidarın 24 Haziran'da 7 puanlık bir düşüş yaşadığını söyleyerek, "Bu seçimler sonun başlangıcı oldu, yerel seçimlerde ise bu sonu daha da yakınlaştıracağız. AKP gidecek ama bu mücadele ile olacak" dedi.

Kayyumların belediyeleri borç bataklığına sürüklediğine değinen Temelli, "Yeniden belediyelerimizi aldığımızda oluşan borçları kalem kalem inceleyeceğiz. Var olan tüm yolsuzlukların üzerine gideceğiz. Hepsini tek tek araştıracağız. Kayyumlar ile sadece belediyelere kayyum atanmadı. Kayyum politikası bir yönetme biçimine döndü ve yönetememe halini beraberinde getirdi" diye ekledi.

Halkla yönetim arasında müthiş bir gerilim olduğunu vurgulayan Temelli, "AKP bunda ısrar ettikçe de bu bir çöküşe, yani büyük bir yıkıma neden olacak şekilde felakete sürükleniyoruz. İşte buna son vermenin yolu halkın bizzat kendi iradesine sahip çıkması ve yönetime katılması ile mümkündür" dedi.

'YA PARTİ TELEVİZYONU YA DA BAĞIMSIZ YAYININ VAR OLMASI...'

HDP'nin üzerinde basın ambargosunun devam ettiğini de vurgulayan Temelli, "HDP ya parti televizyonunu kuracak ya da bağımsız bir yayın organını var olabilmesini destekleyecek. En kısa sürede bununla ilgili de gerekli adımı atacağız" dedi.

'1 EYLÜL'DE TECRİDE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

Temelli, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Amed ve İstanbul'da merkezi olarak düzenlenecek olan mitinglere de katılım çağrısında bulundu.

Alanlara geleceklerin, cezaevlerindeki siyasi tutsakların, özelikle de hasta tutsakların sesi olacağını hatırlatan Temelli, tecridin sonlanması için seslerini yükselteceklerini belirtti. Tecridin sadece İmralı'yı değil, bütün ülkeyi kuşattığını kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, şunları söyledi: “Sayın Öcalan'a, İmralı'ya uygulanan tecrit çözüme ve barışa uygulanan tecrittir. Türkiye bunu bilmeli ve bu hassasiyetle yüzleşmeli. Bu hassasiyeti de sadece Kürt halkı değil tüm halklar içselleştirmelidir. Tüm herkes, ülkenin yangın yerine çevrilmesine karşı durmalı ve ‘çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz, ülkenin yangın yerine dönmesini istemiyoruz, orman yangınlarının olmasını istemiyoruz, canlıların ölmesini istemiyoruz’ demelidir. Savaştan beslenen bu iktidara dur demeliyiz.”