Temelli İmralı’yı adres gösterdi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Salı günü yaptığı barış çağrısına ilişkin, “Bu bir ittifak çağrısı değil” dedi. Temelli, adres olarak İmralı’yı gösterdiğini belirterek, barış çabalarına destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Temelli, emek mücadelesinin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Birlikte sorunlara çözüm aradıklarını ifade eden Temelli, yere seçimlere de değindi.

“Yerel seçimlerde bu kayyumcu anlayışa en güçlü yanıtı sandıkta verecektir” diyen Temelli, “Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Gelin hep birlikte bu demokrasi mücadelesini verelim. Demokrasi mücadelesi aynı zamanda emek mücadelesidir” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere de kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Temelli, “Bu yerel seçimler halklarımız için demokrasi adına atılacak en önemli adımların sergileneceği seçimler olacaktır” ifadelerini kullandı

Bu konunun sadece siyasete bırakılmayacak kadar önemli bir konu olduğunu kaydeden Temelli, “Sendikal mücadeleyle de hep birlikte bu demokrasinin, barışın önündeki tıkanıklığı aşmayı düşünüyoruz” diye belirtti.

D TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt da, kayyum atanan belediyelerle birlikte bin 700 üyelerinin ekmeğinden, işinden edildiği bilgisini paylaştı. Bozkurt, “Şunun bilinmesi gerekiyor; yapılan bir hukuksuzluk ve ciddi bir keyfiyettir. Bugün kayyumla atananların yaptığı işlere baktığımızda ortada bir hizmet yok. Hizmeti üreten bizim arkadaşlarımız. Mevcut bir tadilat yapılmış” dedi.

“Bu ülkenin demokratik güçleri bir araya geldiğinde karşısında kim olursa olsun onu yenebileceğini gösterdi” diyen Bozkurt, şunları ekledi: “Bu yerel seçimlerin böylesi bir anlamı var. Bir araya geldiğimizde de tek adam rejimini sarsacak olan yerellerdir.”

İTTİFAK ÇAĞRISI DEĞİLDİ

Temelli, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Salı günkü haftalık grup toplantısında yaptığı çağrıyı hatırlatan bir gazetecinin “Bu çağrınızın adresi kim?” şeklindeki soruya temeli şu yanıtı verdi: “Bir ittifak çağrısı değil. Bu iktidarın bugüne kadar yaptıkları ortada. Çözüm sürecindeki niyetlerine rağmen Çöktürme Planlarıyla uğraşan bir iktidar vardı. Benim Türkiye toplumuna bir mesajım oldu. Bugün ortada bir savaş vardır. Bunun sonlanması için çözüm sürecinde atılmış adım önemli bir adımdı. Buradan çok önemli deneyimler çıkardı toplum. Bu anlamıyla bakıldığında onunun muhatabı İmralı’dır.”

İMRALI’YI ADRES GÖSTERDİM

Temelli şunları ekledi: “İmralı ile masaya oturduğunuzda bu ülkede barışa dair adımlar atılabileceği ortaya çıktı. Bu masayı devirdiğinizde bu ülkede bir savaş başladı. Bu savaşın üzerinde bütün siyasi geleceğini şekillendiren bir iktidar var. Bu iktidar anlayışına son vermemiz gerekiyor. Barış mücadelesi bu açıdan önemlidir. Savaşan taraflar görüşme yapacaksa muhataplar görüşme yapacak. Muhatap olmayanlar eliyle savaşların sonlandırıldığı görülmemiş bir şeydir. O yüzden de ben İmralı’yı adres gösterdim. Biz de demokratik siyaset içerisinde olan partiler, parlamento da böyle bir sürece katkı vermek zorundadır.

Eğer Türkiye demokrasi konusunda adım atmak istiyorsa Kürt sorunun çözümüne odaklanmak zorundadır. Kürt sorunun çözümü de barıştan geçmektedir. Bugünkü iktidar çeşitli manevraları ile Türkiye toplumuna bir şey vaat etmiyor. Sadece içinde bulunduğu savaş iklimini sürdürmek istiyor. İktidarını böyle koruyan bir anlayışa sahipler. Buna hep birlikte son verilebilir. Barış konusunda ses yükseltmek gerekiyor”