Temelli: Krizin yükünü, krizi yaratanlar taşımalı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’de yaşanan krize dikkat çekerek, bunun yükünü emekçilerin değil, krizi yaratanların taşıması gerektiğini söyledi. Temelli, yerel seçimlerin önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki bir heyet Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na (Belediye İş) ziyarette bulundu. HDP heyeti sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul tarafından kabul edildi.

Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek, “Önümüzde bir fırsat var. Yerel seçimlerle birlikte ülkeyi bu ayıptan kurtarabiliriz” dedi.

“Buna bir demokrasi ayıbı olarak bakıyoruz” diyerek kayyumları işaret eden Temelli, “Kayyım demek sadece bir belediyenin el değiştirmesi ile sınırlı kalmıyor. Çok geniş anlamıyla büyük bir hak gaspına denk geliyor. Bu da emekçilerin hak gaspında kendini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yaşanan ağır krize değinen Temelli, “Bu krizin yükünü emekçilerin değil, bu krizi yaratanların taşıması gerekiyor” diye konuştu.

Temelli şunları ekledi: “Demokrasi, barış mücadelesini ortaklaştırmak, Kürt sorunundan emek soruna tüm alanlardaki sorunların ancak toplumun ortak bir irade ve akılla çözebileceğine inanıyoruz. Bu vesileyle bu konuyu değerlendirmek hem de emekçilerin mücadelesinde onlarla birlikte olduğumuzu ifade etmek istedik.”

Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, geç kalınmış bir ziyaret olduğu eleştirisinde bulundu.

Yurdakul, “Sendikaların ülkenin her sorunuyla ilgilenmesi gerekir. Ülkenin birinci sorunu demokrasi, özgürlükler sorunu. Bunun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz” dedi.

Yurdakul, “Saatlerce tespitler yapabiliriz ama bir ülkede demokrasi, hukuk yoksa her şey olur ve bu ülkede de her şey oluyor. Bunların üzerine gidecek iki kesim var. Birisi işçi sınıfı birisi de üniversitelerdir. İkisi de baskı altında. Öyle bir iklim yaratıldı ki bu güçleri kontrol altında tutmak için siyasiler ellerinden geleni yaptılar” şeklinde konuştu. Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.