Til Efer'de toplu mezardan 139 kişinin cenazesi çıkarıldı

Musul'un batısındaki Til Efer'de, DAİŞ tarafından katledildiği düşünülen 139 kişinin kalıntıları bir toplu mezarda bulundu. Katledilenlerin Êzîdî, Şii Türkmen ve güvenlik güçleri personeli olduğu belirtiliyor.

TOPLU MEZAR

Musul’un batısındaki Til Efer’de, DAİŞ çeteleri tarafından katledildiği düşünülen 139 kişinin  kemikleri rastlandı. Kora Eli Enter toplu mezarlığında bulunanların kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer, Irak medyasına yaptıkları açıklamada, bulunan 139 kişinin vücut parçalarının toplu bir şekilde atıldıkları çukurdan çıkarıldığını belirtti. Kaç cesedinin atıldığı henüz bilinmiyor ancak diğer cenazeleri arama çalışmaları sürüyor.

Tanıklar, kurbanların Êzîdî, Şii Türkmen ve Musul’dan gelen güvenlik güçleri personeli olduğunu öne sürdü.

Irak Şehitler Vakfı’ndan Ahmet Esadi, kurbanların gömülmediğini, derinliği 12 ile 42 metre arasında değişen çukurlara atıldığını belirtti. Esadi’nin aktardığına göre kurbanların bir kısmı vurulmuş, diğerleri boğazları kesilmiş halde bulundu. Cenazelerin üzerinde bulunan giysilere göre katledilenlerin Êzîdî ve Türkmen olabileceği belirtildi.

Kora Eli Enter’den çıkarılan cenazeler, DNA testi yapılarak kimliklerinin belirlenmesi için adli tıp kurumlarına gönderildi. Bu toplu mezar, bölgenin 2017 yılında yeniden kontrol altına alınmasının ardından bulunmuştu ancak, cenazelerin çıkarılmasına yönelik çalışmalar bu yılın Mayıs ayında başlamıştı.