Tiryaki: Kamu yönetimi iktidarın arka bahçesi haline geldi

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, bankamatik çalışanlarını ziyaret eden Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'nın, AKP'nin memuru gibi hareket ettiğini belirtti.

Rüştü Tiryaki, belediye önündeki provokatif eylemlere müdahale etmeyen ve işçileri destekleyen Emniyet Müdürü Sakarya'nın, adaletsiz ve hukuksuz işlemleri meşrulaştırdığını söyledi. 

Tiryaki, "İşçilerin yanına giderek, eylemi destekledi ve 'Haklısınız' dedi. Bu tarafgirlik kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Tiryaki, valinin ve emniyet müdürünün muhalefet belediyelerine karşı AKP il temsilcisi gibi davrandığını ve toplumsal kutuplaşmayı körüklediklerini belirterek, "Bu durumu kabul etmiyoruz. Kamu yönetimi iktidarın arka bahçesi haline getirilmiştir. Biz yüksek yargı mensuplarının bir süre önce çay toplamaya cumhurbaşkanı ile gittiklerini yerlere kadar eğildiklerine tanıklık ettik. Kısa bir süre üst düzey bir emniyet görevlisini özel harekat daire başkanın iktidarın küçük ortağı karşısında nasıl yerlere kadar eğildiğine tanıklık ettik. Biz bugün Iğdır Belediyesi önünde bir valinin, emniyet müdürünün bize karşı davranışlar içinde olduğunu muhalefetin karşısında iktidarın memuru gibi nasıl davrandıklarına tanıklık ettik. Bütün bunlar Türkiye’de tek bir şeyi gösteriyor. Türkiye'de artık demokrasinin D’sinde bile bahsedilmeyecek bir parti devleti haline getirilmiştir" dedi.

Kayyımın 200 kişiyi usulsüzce işe aldığını vurgulayan Tiryaki, iktidarın siyasi yatırımlar yaparak kamu kaynaklarını suistimal ettiğini belirtti. 

Tiryaki, mücadeleye devam edeceklerini ve bu haksızlıkları dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.