#TuDikarî yoğun ilgi gördü

24 Haziran seçimleri için açılan #TuDikarî hastagı kısa sürede yoğun ilgi gördü.

24 Haziran günü Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da yapılacak seçimlerde HDP’nin zaferi ve Demirtaş’ın da cumhurbaşkanı adaylığını desteklemek için Kürtçe #TuDikarî adıyla hashtag açıldı. Kısa sürede yoğun ilgi gören hashtagda sosyal medya kullanıcıları renkli fotoğraflar paylaştılar.

24 Haziran seçimleri sonrası HDP’yi mecliste en güçlü parti ve Selahattin Demirtaş’ı da cumhurbaşkanı olarak görmek isteyen sosyal medya kullanıcıları bu akşam #TuDikarî (Yapabilirsin) adıyla bir hashtag açtılar.

Sosyal medya siteleri Facebook ve Twitter’de kısa sürede yoğun bir ilgi gören hasthtagtaki paylaşımlarda HDP ile Demirtaş’ın seçimlerin galibi olma ihtimalinin demokrasi, özgürlük ve barıştan yana olan herkesin elinde bulunduğuna dikkat çekildi.

KÜRTÇE’NİN LEHÇELERİYLE ‘TU DIKARÎ’

Yoğun Kürtçe’nin Kurmanci lehçesinin yanı sıra Dimilkî lehçesinde paylaşımların öne çıktığı hashtagda HDP ve Demirtaş’ı anlatan renkli fotoğraflara da yer verildi. HDP Genel Merkezi’nin resmi hesabından ise hashtag ile şu çağrı yapıldı: “Bizlere kimlik dayatan, kimliklerin birbirine düşman olduğunu anlatan zihniyete karşı gel.”

Sosyal medya kullanıcıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret ve tecrit koşullarına da dikkat çekerken, #TuDikarî hashtagı kısa sürede trend haline geldi. İşte öne çıkan paylaşımlarından bazıları:

@SakinKeskin: Zulme, faşizme diktatörlüğe karşı birleş, kır zircirlerini göster gücünü.

@Galileogalileim: Ger tu bixwazî #TuDikarî atomê ji hev biqetînî, xwe hindik nebine. (İstersen atomu parçalayabilirsin, kendini küçümseme)

@Bexal21: Ji bo em destana xwe ya azadî û serkeftinê careke din bi hev re binivîsînin. #TuDikarî Welat û Serokê xwe azad bike. (Zafer ve özgürlüğün destanını hep birlikte bir kez daha yazmak için ülkeni ve başkanını özgürleştir.)

@arjinsnmez: Dünyayı değiştirmek elimizde.

@Hevi__Jiyane: #TuDikarî Serokatî Azad bikî. (Önderliği özgürleştirebilirsin)

@baydarkze: Sen yaparsın. Bu seçim diktatörün son seçimi olsun.

@se_den83: #TuDikarî ne demek bilmiyorum ama iyi bir şey olduğunu düşünüyor ve T A M A M diyorum.

@botebejim: Ben Ertoşî stayla yazayım #Tudişéy

@amednalin: İstemek başarmanın yarısıdır.

@firatOn9: Almanya'ya göçen Türkler için Almanya devletinden  'Anadilde eğitim' isteyen, amma kendi vatanındaki Kürtlere anadilde eğitim vermeyenlere oy yok!

@BirlikLeyla: #TuDikarî. Ji ber kû Di hembeza xwede hêvîyên zarokên dilazad dihenî. (Yapabilirsin, çünkü kucağında yüreği özgür olan çocukların umudu taşıyor).