Türkiye dışında seçmen kaydı sorgulamasında son gün 12 Mayıs

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada seçim süreci, 2 Mayıs’ta seçmen kaydı sorgulaması ile resmen başladı. 2 Mayıs’ta başlayan süreç 12 Mayıs’ta sona eriyor

Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada seçim süreci, 2 Mayıs’ta seçmen kaydı sorgulaması ile resmen başladı. 2 Mayıs’ta başlayan süreç 12 Mayıs’ta sona eriyor.

2 ila 12 Mayıs tarihleri arasındaki süreçte, yeni 18 yaşına girenler ve kayıtları olmayanların, Türkiye dışındaki seçim merkezleri olan konsolosluklara giderek, seçmen kayıt işlemlerini yapmaları gerekiyor. Oy kullanabilecek olanlar pasaportuyla konsolosluklara giderek, kayıt işlemlerini bu süre zarfında yapmaları zorunludur. Aksi taktirde 24 Haziran’da oy kullanamazlar. 

Ancak geçtiğimiz seçimlerde oy kullanan seçmenler bile bu adres üzerinde kayıtlı olup olmadıklarını kontrol ederek, öğrenebilirler: https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp

Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde geçen yıllarda oy kullanmış olsanız bile YSK sayfasında adınızı kontrol ettirmenizde büyük fayda var.