Tülay Hatimoğulları: Faşizm dönemindeyiz, insan hakları mücadelesi elzem

İHD etkinliğinde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bu ülkede açık faşizmden bahsedebileceğimiz bir dönemden geçiyoruz. İnsan hakları mücadelesi bu dönemde her zamankinden daha elzemdir" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi İHD’nin 38’inci yıl dönümüne ilişkin etkinlik düzenledi. İHD Ankara Şubesi binasındaki etkinliğe, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, DEM Parti Ankara İl Örgütü, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Ankara Tabip Odası (ATO) katıldı.

İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen ve İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı'nın ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları konuştu.

Tülay Hatimoğulları, "İnsan hakları mücadelesinin bu ülkeye ne kadar gerekli olduğunu yöneticilik yaptığım dönemde görmüştüm ve gerçekten orası bir okuldu da bizim için. (...) Günümüzdeki faşist otoriter rejimin başta hapishaneler olmak üzere hatta Türkiye’yi bir yarı açık dönüştürmüş olan davranışları politikaları, siyasetleri ve yasa dinlemezlikleri bitmiyor. Devlet ve iktidar bir suç işlerken bunu kılıfına uydurmaya çalışırdı. Fakat şu anki iktidar o kadar fütursuz ki; yaptığı insan hakları ihlallerine bir kılıf aramaya dahi artık gerek duymuyor. Bu ülkede açık faşizmden bahsedebileceğimiz bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla insan hakları mücadelesi bu dönemde her zamankinden daha elzemdir" dedi.