Tutsak Mehmet Sait Yıldırım bakanlığın talimatıyla hücrede!

 Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan, kalp hastası Mehmet Sait Yıldırım’ın ile Kırıklar'a sevk edilip ve hücreye alındığı ortaya çıktı. Yıldırım, 9 gün İmralı'da kalmıştı.

Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan kalp hastası 67 yaşındaki Mehmet Sait Yıldırım’ın, Adalet Bakanlığı’ndan gelen 'özel talimatla' Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilerek hücreye alındığı bildirildi.

Tutsak Turgut Koyuncu, Yıldırım’ın sürgününü İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) gönderdiği faksla şöyle aktardı: “Mehmet Sait Yıldırım arkadaşımız Adalet Bakanlığı’nın özel talimatı yazısıyla tek kişilik hücreye alındı. Hücreye alınması için İzmir (Kırıklar) 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Yalnız tek kişilik hücreye alınmasına sebep olacak bir cezası yoktu. Ama Adalet Bakanlığı talimatıyla tek odaya alınması için F-1’e götürüldü. Bu yeni bir durumdur. Örneği yok. Kaygı verici bir durumdur.”

İMRALI'DA 9 GÜN

Yıldırım, 'Çözüm Süreci' sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın talebi doğrultusunda 15 Mart 2015'te "sekreterya görevi" çerçevesinde İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne gönderilen 5 tutsaktan biriydi. Yıldırım, İmralı Cezaevi'nde Öcalan ile birlikte 9 gün kalmış, kalp rahatsızlığı nedeniyle daha sonra Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmiş, ardından, Bolu'dan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne, oradan da Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

Mehmet Sait Yıldırım'ın 'İmralı’da 9 gün' isimli kitabı Aram Yayınları tarafından basılmıştı.