Uzman çavuş intihar mı etti, öldürüldü mü ya da ne oldu?

Türk medyası, uzman çavuş Çavuş Ufuk Kaşıkçı’nın ölümü üzerine anlaşamadı. Star’a göre evinde ölü bulundu, Hürriyet’e göre evinden 100 metre mesafede başından vuruldu.

AKP rejimine bağlı Star gazetesine göre Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Jandarma Uzman Çavuş Ufuk K. (24) evinde tabanca ile başından vurulmuş halde bulundu. Gazete, intihar şüphesi üzerinde durulduğunu iddia etti.

Star gazetesi, uzman çavuşun ölümüne ilişkin bir öykü de sundu. Bu öyküye göre, uzman çavuştan haber alamayan yakınları evine gitti ve başından vurulmuş halde yaralı olarak buldu. Hastaneye kaldırılan askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığı öne sürüldü.

BİRİLERİ YALAN SÖYLÜYOR, YA DA HEPSİ

Hürriyet gazetesinde farklı bir versiyon yer aldı. Gazetenin “edindiği” bilgilere göre, Ufuk Kaşıkçı, evinden yaklaşık 100 metre mesafede başından vurulmuş halde yaralı bulundu. Bu versiyonda da, uzman çavuş hastaneye kaldırılıyor ve burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor.

Hürriyet, 100 metre mesafede yaşandığını belirttiği bu olaya ilişkin haberde,  İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bir bilgiye de yer verdi.  Bu bilgiye göre  “Olay ilçenin Bülbül Mahallesi'nde Uzman Çavuş Ufuk Kaşıkçı'nın tek başına yaşadığı evinde meydana geldi. Silah sesinin duyulması üzerine olay yerine gelen vatandaşlar Uzman Çavuş Ufuk Kaşıkçı’yı yaralı halde buldu."

Star gazetesine göre "haber alamayan yakınlarının gittiği ev",  İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bilgisinde "silah sesinin duyulması üzerine olay yerine giden vatandaşlara" dönüşüyor. 

Kaşıkçı’nın ölümüne ilişkin resmi açıklama yok. Türkiye şüpheli asker ölümlerinin en fazla yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor. Türk ordusu ayrıca, çatışmalarda ölen askerlerini gizlemekle de sık sık gündeme geliyor. Türk medyasının da AKP rejiminin kontrolünde olması nedeniyle, çoğu asker ölümlerinden kamuoyunun ya haberi olmuyor ya da ölümler manipüle ediliyor.