Van Adalet Nöbeti’nde tecride tepki

Van’da tutsak ailelerinin yürüttüğü Adalet Nöbeti’nin 114’üncü gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterildi.

Aileler, hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için Van Barosu’nda Adalet Nöbeti tutuyor.

Eylemi, 114’üncü gününde Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak edilen Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur ve Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Metin Uyar’ın annesi Filiz Uyar sürdürdü.

Aileleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü yöneticileri ile DBP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Ali Bora ziyaret etti.

DBP Van İl Eşbaşkanı Çetin Uyar, “Adalet mücadelesi yürütenleri selamlıyorum. Kazanan bizler olacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride tepki gösteren Uyar, “Hükümet, tecridi kaldıracağına Sayın Öcalan’a disiplin cezası vererek, tecridi derinleştiriyor. Kürt halkı bu durumu kabul etmiyor. Sayın Öcalan ile bir an önce avukatları ve aileleri görüşmelidir” diye ekledi.

Cezaevlerinde giderek ağırlaşan hak ihlallerine dikkat çeken Uyar, şöyle konuştu:

“Cezaevindekiler, ağır tecrit koşulları altında. Bu durum kabul edilemez. Bu durum hem tutuklulara hem ailelere cezadır. Benim de oğlum 6 aydır Giresun’a sürgün edilmiş ve ziyarete gidemiyorum. Hastaneye gitmek isteyen tutuklular, geri dönüşte 14 günlük karantinaya alınıyorlar. Karantina sürecinde hasta olan tutuklular sıkıntılar yaşıyor. Cezaevlerinde yaşanan ölümler ve yaşanacak ölümlerden Adalet Bakanlığı sorumludur.”

Uyar, “Annelerimizin seslerine ne kadar ses olursak, seslerinin Adalet Bakanı ve hükümete ulaşmasını sağlarız” çağrısında bulundu.