Xakûrkê’de 9 işgalci cezalandırıldı

HPG gerillalarının Xakûrke’de gerçekleştirdiği bir dizi eylemde işgalci Türk ordusunun 9 askeri cezalandırıldı. HPG eylemlerin Kahramanlık Haftası anısına gerçekleştirildiğini duyurdu.

21-28 Mart Kahramanlık Haftası nedeniyle HPG gerillaları Xakûrkê’de bir dizi eylem gerçekleştirdi.

27 Mart günü saat 17’de Girê Kevortê’de bulunan Türk işgalcileri gerillalar tarafından vuruldu. Eylemde en az 2 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi de imha edildi.

29 Mart ünü ise Türk ordusunun Girê Lêlikan ve Girê Şehît Şervan çevresine yönelik gerçekleştirdiği operasyona katılan bir araç gerillalar tarafından vuruldu. Olayda askeri araç tamamen imha olurken, 4 işgalci de cezalandırıldı.

30 Mart’ta yine Girê Lêlikan’da bulunan işgalci Türk ordusuna ait birlikleri ağır silahlarla gerillalar tarafından vuruldu. Eylemde bir mevzi imha edildi, 3 işgalci de cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları ve diğer gelişmeler konusunda ise şu bilgileri verdi:

“- 28 Mart günü saat 07:00’da Zap bölgesine bağlı Kurojahro alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Mart günü 21:30 – 23:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Şehîd Dilgeş alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

29 Mart günü 09:00 – 23:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Kela Bêdewê alanından helikopter hareketliliği yaşanmış ve alan saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır. Aynı gün saat 15:00’da Kurojahro alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

29 Mart günü 15:20 – 15:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Kunîşka ve Sîda alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

 27, 28 ve 29 Mart tarihlerinde Metîna’da bulunan Gundê Bazê köyü çevresi 2 kez ve Girê Hakkarî çevresi 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Mart günü 15:40 – 22:00 saatleri arasında Metîna’da bulunan Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Kela Qumriyê ve Gundê Hirorê köylerinin çevresi saldırı helikopterleriyle, Girê Ortê alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. İşgalci TC ordusu Girê Azad ve çevresine, Girê Şehîd Çiya ve Girê Mîlîtan alanlarına helikopterler ile güç takviyesinde bulunmuştur.

31 Mart günü saat 11:20’de Xakurkê bölgesine bağlı Berbizina çevresi ve Girê Şehîd Hêmîn alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır.

31 Mart günü 21:40 – 23:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos ve Şehîd Dilgêş alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve bu alanlar saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

1 Nisan günü 16:00 – 17:00 saatleri arasında Zap bölgesinde bulunan Girê FM alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Aynı gün 15:00 – 20:45 saatleri arasında Metîna’ya bağlı Girê Hakkarî ve Zap’a bağlı Kurojahro alanları 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”