Yaşamını yitiren tutsağa ilaçları verilmemiş!

Yaşamını yitiren hasta tutsak Halil Güneş'e uzun bir süredir ilaçlarının verilmediği ortaya çıktı.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde bulunan ve tüm çağrılara rağmen tahliye edilmeyen hasta tutsak Halil Güneş, bu sabah saatlerinde Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulduğu tek kişilik hücresinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Güneş'in cenazesi, Amed'de bulunan Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaldırıldı. Güneş'in Adana'da yaşayan ailesi, cenazeyi almak için Amed'e doğru yola çıktı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUHAY DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi Eşbaşkanı Bünyamin Şeker ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, cenazenin kaldırıldığı ATK'nin önüne geldi. Cezaevlerindeki hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için Amed Barosu hizmet binasında 30 gündür Adalet Nöbeti tutan aileler de ATK binası önüne geldi. 

'TEK BAŞINA HÜCREDEYDİ, İLAÇLARI VERİLMEDİ'

Güneş'in cenazesinin nerede defnedileceğine ailenin karar vereceği öğrenildi.

Olayın duyulması üzerine cezaevine giden TUHAY DER yöneticilerinden Avukat Aslıhan Bulut, Güneş'in geçtiğimiz günlerde muayene için hastaneye götürüldüğünü ve dönüşte diğer oda arkadaşlarının açık görüşlerini engellemek istemediği için tek kişilik hücreye gitmeyi talep ettiğini aktardı. Güneş'in 5 gündür tek başına hücrede tutulduğu ve sabah saatlerinde yapılan sayımda yaşamını yitirmiş halde bulunduğunu belirten Bulut, kanser hastası Güneş'e uzun zamandır ilaçlarının verilmediğini ve bundan kaynaklı cezaevi idaresine defalarca dilekçe yazılmasına rağmen talebin karşılanmadığını söyledi.