Yeşil Sol Parti İstanbul’daki seçim startını verdi

Yeşil Sol Parti, İstanbul’daki ilk seçim standını Kadıköy İskele Meydanı’nda halaylar eşliğinde açtı.

Yeşil Sol Parti, İstanbul’daki seçim startını Kadıköy İskele Meydanı’nda açtığı stant ile verdi. HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun katılımıyla kurulan standa halk tarafından büyük ilgi gösterildi. Polis, halayları gerekçe göstererek engellemeye çalıştı. Bu keyfi uygulamayı halk, zılgıt ve halaylarla protesto etti.

Yeşil Sol Parti Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay’ın sık sık sandıklarda görevli olma çağrısını yaptığı ilk seçim çalışmasında, HDP Milletvekili Musa Piroğlu bir konuşma yaptı. Bu seçimlerdeki adreslerinin Yeşil Sol Partisi olacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Piroğlu, “Bizi defalarca kapattılar, bize defalarca saldırdılar. Sandılar ki partilerimizi kapatarak, vekillerimizi tutuklayarak, başkanlarımızı rehin alarak bu gidişi durduracaklar, sandılar ki halkın onurlu mücadelesini engel olacaklar. Sandılar ki HDP'nin sırtını yasladığı mücadele bir kapıdan ve bir kilitten oluşuyor. Her seferinde ellerimize önümüze koydukları barikatları aşarak geldik. Bizim seçmenimiz, bizim halkımız iplikle oy verip Diyarbakır'da çıkarmayı başardı. Sanıyorlarsa HDP'yi durdurup bizim irademize engel olacaklar bunu yapmayacaklarını bu seçimde görecekler. HDP'ye engel olduklarında Yeşil Sol, Amed, Batman çıkar. Kayyumlarla durduramadılar. Binalarımızı bastılar, durduramadılar. Kapılarımıza kilit vurdular, durduramadılar. Çünkü HDP bina değil, HDP sandık değil, HDP halkın kendisi, HDP mücadelenin kendisi, HDP halkın iradesinin ta kendisi.”

'BİZE CEHENNEMİ YAŞATANLARI GÖMECEĞİZ!'

Önemli bir seçime gidildiğinin altını çizen Piroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize zorbalık dayatıyorlar, bize bir cehennemi kalıcı kılmaya dayatıyorlar. Depremin gölgesinde seçime gidiyoruz. Gözümüzün önünde göz göre göre yüz binden fazla insan enkazlarının altında ölüme terk edildi. Yaralılar donarak ölüme terk edildi. Ve hâlâ enkazlarının altında cenazelerimiz bekliyor. Çadırı, kanı, gıdayı parayla satmaya kalktılar ve şimdi aynı parayla ev ve bina yapıp, hayatlarımızı satın alacaklarını sanıyorlar. Onlara sandıkta göstereceğiz. Onlar bize bir cehennem dayattı, onları o cehennemin dibine bu sandıkta gömeceğiz.”

 Depremdeki ihmaller zinciri için “helallik” isteyen Erdoğan’a da cevap veren Piroğlu,  helalleşmeyeceklerini, hesaplaşacaklarını kaydetti.  Piroğlu, “Hesap sormamız lazım. Bu yolsuzluğun, bu çürümüşlüğünün hesabını sormamız lazım. Depremde öldürülen insanlarımızın hesabını sormamız lazım. Bize dağıtılan cehennemin hesabını sormamız lazım. Bugünün sultanlarının, bugünün katillerinin, bugünün hırsızlarının, yarın yargılanması ceza almasını sağlamamız lazım. Ve bunun için birlikte olmaya devam etmemiz lazım. Ve biliyoruz ki sarayda yıkılacak, saltanatla yıkılacak, biz kazanacağız” vurgusunda bulundu.